Zelf de beste deodorant van de wereld maken

Verzorgingsproducten en huishoudelijke middeltjes zelf maken vind ik leuk. Vooral omdat je dan precies weet wat er in zit. Ook scheelt het aanzienlijk in de kosten en dat is natuurlijk een fijne bijkomstigheid.Vandaag deel ik mijn recept voor deodorant met je. Veel natuurlijke, zelfgemaakte middelen voldoen na een tijdje niet meer, maar deze deo is een topper. Die doet wat alle deo’s beloven, zonder schadelijke, kankerverwekkende rommel erin.

Dit heb je nodig

1/2 cup kokosolie
1/4 cup baking soda
1/4 cup maizena of arrowroot
essentiële olie (optioneel)

En dit moet je doen

Verwarm het kokosvet tot het gesmolten is. Dat duurt niet lang, want kokosvet smelt al bij ongeveer 25 graden.

Meng de maizena en de baking soda er langzaam doorheen. Het is niet erg als het kokosvet ondertussen weer wat harder wordt. Als je okselhuis heel gevoelig is, dan kan je ook arrowrootpowder gebruiken. Dat is wat zachter.

Als je wilt kun je er op het laatst nog wat druppels van een etherische olie die je lekker vind ruiken doorheen mengen, maar dat hoeft niet. Ik laat het meestal zitten, omdat Ferry en ik dezelfde deodorant gebruiken en hij vast niet zit te wachten op een naar lavendel of rozen geurend goedje onder zijn oksels.

En dan?

‘s Morgens haal je een heel klein beetje van het mengsel uit het potje. Ik doe dat meestal gewoon met mijn vingers, maar je kan er ook een spateltje of een make-up kwast voor gebruiken. Dan smeer ik het uit onder mijn oksels. Doordat het smeltpunt van het kokosvet zo laag ligt, zal het heel makkelijk uitsmeren. Even wachten met aankleden, anders heb je kans op vetvlekken op je kleding. Wat ik zelf gemakkelijk vind is eerst aankleden en daarna pas de deodorant aanbrengen. Dan is de kans op vlekken minimaal.

Houd hier ook nog even rekening mee

Kokosvet gaat een chemische reactie aan met plastic. Daarom is het verstandig om deze deo in een glazen potje te bewaren. Anders doe je je best om rommelvrije deodorant te maken en dan smeer je alsnog plastic onder je armen.

De deodorant kan gewoon in de badkamer worden bewaard, Als het in de zomer zo warm is dat hij echt vloeibaar wordt, dan mag hij ook in de koelkast.

Deodorant is niet hetzelfde als anti-transpirant. Bij het gebruik van deze deo zul je gewoon blijven zweten. Het zweet ruikt alleen nergens meer naar. Anti-transpirant zorgt ervoor dat je zweetklieren dichtgemaakt worden en daarom zweet je niet meer als je dat gebruikt. Dat is echter niet zo erg gezond, dus ik gebruik dat liever niet.

Maak jij zulke producten weleens zelf? En heb je ook al weleens deodorant gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *