Werkboek voor een structuurjunkie in spé – de masterclass

Cynthia Schultz, blogger op cynthia.nl, schreef in 2017 het Werkboek voor een structuurjunkie in spé. Begin januari was het zover, het boek kwam uit. Ik was er heel erg benieuwd naar. Cynthia is een van mijn favoriete bloggers en ze is erg gestructureerd, productief en efficiënt. Eigenlijk alles wat ik niet ben, maar wel graag zou willen zijn. In elk geval een beetje meer dan ik nu ben.

Winactie

Er zat een hele leuke winactie verbonden aan het pre-orderen van het boek. Wanneer je je aankoopbewijs naar de uitgever mailde met daarbij in het kort de reden waarom je een plekje in de masterclass wilde winnen, dan maakte je kans op een plaats. Er waren 30 plekken te vergeven. En dat wilde ik wel heel erg graag! Ik heb dus eind december een pre-order geplaatst en een mail gestuurd. Het grote wachten kon beginnen, zowel op het boek als op de uitslag van de winactie.

Gewonnen!

Het boek was er, door een foutje bij het uitleveren, veel eerder dan verwacht. Ik vond dat helemaal niet erg, nu kon ik alvast lekker bladeren, lezen en dromen over mijn perfect gestructureerde toekomstige leven. Half januari kwam de mail dat ik een van de winaressen van de actie was. Ik had een plekje in de masterclass gewonnen! Echt, ik was zo blij!

Het boek zelf

Het boek bestaat uit vijf hoofdstukken. Bepaal je doelen, Effectief en productief werken, Plannen, Mail en Lijstjes. Het is een echt werkboek, met veel invuloefeningen waarover je soms echt wel even na moet denken. Het vijfde hoofdstuk, Lijstjes, kan je gebruiken om het geleerde in praktijk te brengen. In het hoofdstuk Plannen staan al vier weekschema’s om te oefenen en achterin het boek staan er nog genoeg om een half jaar vol te plannen. In het begin durfde ik niet zo goed te schrijven in het boek. Bang als ik was om een foutje te maken en het zo te verpesten. Later heb ik me daar gelukkig overheen kunnen zetten en nu heb ik er zelfs echte foutjes in gemaakt!

Die zaterdag

En als vanzelf werd het zaterdag 20 januari. We werden ‘s middags om 14.00 verwacht in een café in Utrecht, wat gelukkig goed te bereiken was met het openbaar vervoer. Ik was er veel te vroeg, maar ik was niet de enige. Er zaten al verschillende meiden te genieten van een kop met wat warms. Want wat was het koud die zaterdag!

Over de inhoud van de masterclass wil ik niet al teveel vertellen. Ik vind dat niet echt netjes tegenover Cynthia en haar uitgever, Blossom Books. Wat ik wel kwijt wil is dat het echt goed in elkaar zat. In het begin was Cynthia merkbaar zenuwachtig, maar dat was behoorlijk snel over. De masterclass was echt een verdieping op het boek. Ik heb inzicht gekregen in waarom het bij mij vaak fout gaat en wat ik anders kan doen. Verder was het natuurlijk zo dat iedereen die daar zat in meer of mindere mate moeite heeft met het aanbrengen van structuur. Dat zorgde voor herkenbaarheid, maar ook voor tips van de andere deelnemers over bijvoorbeeld apps of boeken.

Aan het eind van de middag gingen we nog even met z’n allen op de foto met ons werkboek. Cynthia schreef een lieve tekst in mijn boek en ik mocht met haar op de foto. Ik moet zeggen, ik heb grote bewondering voor hoe ze het allemaal doet. Cynthia is positief en geniet duidelijk van waar ze mee bezig is. Ik heb een bovenmatig leerzame en superleuke middag gehad met Cynthia, Myrthe van Blossom Books en de andere winnaressen. Ik ben iedereen ontzettend dankbaar.

Heb jij ook moeite met het aanbrengen van structuur in je werk of je dagelijks leven? En vind je dat wel best zo of probeer je dat te veranderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *