Wellness Salon Maritza

Follow my blog with Bloglovin

Deze week was zwaar, er waren verschillende dingen die emotioneel behoorlijk wat van me vroegen. Gelukkig had ik deze week ook een afspraak bij Wellness Salon Maritza. Het is niet de eerste keer dat ik hier kwam voor een behandeling en ik wist dat ik er heerlijk ontspannen weer vandaan zou komen.

Dit is wat Maritza zelf zegt over haar salon:
Bij Wellness Salon Maritza Gouda staan huidverbetering, kwaliteit en ontspanning centraal. Behandelingen bij deze salon zijn daarom niet alleen gericht op resultaat, maar zullen een volledige wellnesservaring bieden. Eigenaresse Maritza gunt jou graag een moment voor jezelf en alle producten die tijdens de behandeling worden gebruikt, worden persoonlijk op jouw huid afgestemd. Zo ben je altijd verzekerd van een passend resultaat. De salon heeft naast haar vestiging in Gouda tevens een vestiging in Utrecht.

Ik koos voor de Luxe Gezichtsbehandeling. Deze behandeling duurt 60 minuten en kost €53,50. De behandeling doet zijn naam eer aan, luxe is ‘ie zeker!

Maritza heet me hartelijk welkom, terwijl ik iets te vroeg binnenkom. Ik maak een gezellig praatje met haar terwijl ik mijn bovenkleding uittrek en mijn ketting af doe. Daarna klim ik in haar grote stoel en word ik lekker toegedekt met een deken. Er komt nog een rolkussen onder mijn knieën en een handdoek bij mijn decolleté (om de deken te beschermen tegen de gebruikte producten, denk ik). Ondertussen staat het stoomapparaat al op te warmen.

De behandeling begint met het cleansen van mijn gezicht. Eerst met een milk en dan brengt Maritza een scrub aan. Met ronddraaiende, masserende bewegingen reinigt ze mijn huid terwijl al die tijd het stoomapparaat ook zijn werk doet. Nadat ze de milk en scrub van mijn gezicht heeft verwijderd, gebruikt ze voor een extra reiniging ook nog een foam. Ik vind het nu al heerlijk.

Maar helaas, wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Nu komt het gedeelte wat niet zo erg ontspannen is. Er wordt een felle lamp op mijn gezicht gezet en Maritza haalt snel alle onzuiverheden weg. Wat doet dat zeer! Dan vraagt ze of ik mijn wenkbrauwen bijgewerkt wil hebben en zo ja, of ik ze dan wil laten harsen of epileren. Ik kies voor harsen. Dat vind ik minder pijnlijk en het verwijdert ook alle donshaartjes. Iets wat met epileren toch wat moeilijker is. Gelukkig is ze snel klaar en kan de felle lamp weer weg.

Nu kan ik verder gaan met genieten. Maritza brengt een vloeistof met sinaasappelolie aan en daar overheen een gezichtsmasker. Ook brengt ze een oogmasker aan. Dan vraagt ze of ik het fijn vind als ze mijn handen masseert tijdens het intrekken van het masker. Ik wist dat die vraag zou komen, de vorige keer vond ik dat zo lekker! Ik zei dus dat ik dat graag wilde en ze masseerde eerst mijn linker- en daarna mijn rechterhand. Toen ze daarmee klaar was, liet ze me nog even lekker ontspannen. Tijdens het intrekken van het masker luisterde ik naar zachte pianomuziek en voelde ik de stoom ook weer op mijn gezicht.

Wat vond ik het jammer dat dat gedeelte van de behandeling klaar was! Maar gelukkig hoefde ik nog niet weg. Maritza gaf mijn gezicht, nek en decolleté een heerlijke massage. Na het verwijderen van de massageolie kreeg ik nog een serum met pepermunt, een oogcreme en een dagcreme.

Het zal je niets verbazen dat ik direct een nieuwe afspraak heb gemaakt. Deze verwennerij gun ik mezelf tegenwoordig regelmatig. Ik ging pas weg toen het uur dat de behandeling zou duren allang voorbij was. Maritza is iemand die de tijd voor je neemt. Ze wil er echt voor zorgen dat je een ontspannen en onbezorgd moment voor jezelf hebt. En wat bij betreft lukt haar dat heel goed.

Laat jij weleens een gezichtsbehandeling doen? Of iets anders, zoals een manicure of een massage?

*Deze blogpost is niet gesponsord. Ik heb de behandeling zelf betaald en alles wat ik heb geschreven is mijn eigen mening, met uitzondering van het stukje tekst vlak boven de foto. De foto komt van de website van Maritza en is gebruikt met toestemming.

2 thoughts on “Wellness Salon Maritza

  1. Beste Marlies,
    Ik wil je heel erg bedanken voor deze super mooi geschreven blog.
    Ik waardaar het zeer hoe je het ervaart, dat geeft mij de drijfveer om door te gaan met mijn passie!

    Vriendelijke groetjes Maritza

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *