Wekelijkse beauty routine

Natuurlijk doe ik dagelijks het een en ander in een dagelijkse beauty routine, zoals mijn gezicht reinigen en een creme aanbrengen, maar daar schrijf ik een andere keer over. Vandaag schrijf ik over de dingen die je niet dagelijks, maar liever wel één of twee keer per week wil doen.

Haar wassen

Ik heb heel dun en fijn haar. Dat betekent dat ik weinig haren per vierkante centimeter hoofdhuid heb en de haren die er dan zijn, stellen weinig voor. Vroeger vond ik dat heel erg en nu soms nog steeds, maar ik kan me er meestal gewoon bij neerleggen. Ik doe zo weinig mogelijk met mijn haar en ik probeer het zo min mogelijk te wassen. De no poo methode heb ik geprobeerd, maar dat werkte niet prettig. Nu was ik mijn haar twee keer per week, op woensdag en zaterdag. Soms gebruik ik een conditioner, maar vaak ook niet. Daar wordt het alleen maar slapper van.

Ontharen

Aangezien ik erg blond ben, hoef ik me niet zo heel vaak te ontharen. Twee keer per week haal ik een scheermesje langs mijn benen en oksels. Soms werk ik mijn benen even bij met zo’n Kristalpad. Dat werkt prettig, maar ik vind het niet goed genoeg werken om na-winterse benen te ontbossen. Ook hier heb ik heel simpel en minimalistisch geprobeerd om alles maar gewoon te laten groeien. Ik dacht, ik ben toch hartstikke blond, niemand die het ziet. En dat was ook zo, maar ik voelde me er zelf niet prettig bij. Elke keer als ik mijn harige pootjes onder een leuk jurkje vandaan zag komen voelde ik me daar vervelend over. Dus toen heb ik besloten toch maar weer te gaan ontharen en dat bevalt op deze manier heel goed.

Scrubben

Mijn gezicht, lichaam en voeten scrub ik op maandag. Voor alledrie heb ik een ander soort scrub. Ik vind scrubben niet het allerfijnste klusje, dus eens per week vind ik wel genoeg. Na het scrubben gebruik ik een lekkere creme, voor mijn voeten dezelfde als voor mijn lichaam.

Peeling

Op donderdag gebruik ik de Microdelivery Peel van Philosophy. Ik had eerst cadeaubonnen gespaard van de parfumerie, want ik vond hem vrij duur. Hij is wel elke cent waard, wat een fijne gezichtspeeling! Mijn huid wordt er spiegelglad en jaren jonger van.

Gezichtsmaskers

Op maandag na het scrubben en op donderdag na het peelen neem ik een gezichtsmasker. Ik varieer met mijn maskers, omdat ik denk dat dat het beste resultaat geeft. Ik heb een makkelijke, normale huid dus dat zorgt er ook voor dat ik van alles kan uitproberen. Hoewel het tegenwoordig natuurlijk wel zo is dat ook in mijn gezicht de boel een beetje gaat hangen en ik dus eigenlijk wat vaker bijvoorbeeld een verstevigend masker zou moeten gebruiken. Ik vind knoeien met zulk soort dingen erg leuk en ik maak ook vaak zelf mijn maskers. Binnenkort zal ik een artikel schrijven met fijne gezichtsmasker recepten.

Wenkbrauwen

Wat mijn wenkbrauwen betreft ben ik liever lui dan moe, moet ik eerlijk toegeven. Maritza maakt ze eens in de acht weken in vorm en zelf blijf ik eraf. Ik heb het wel geprobeerd hoor, mijn eigen wenkbrauwen plukken, maar dat werd zo ontzettend ongelijk dat ik daar maar weer mee opgehouden ben.

Wat staat er op jouw lijstje voor de wekelijkse beauty routine? Of heb je je routine losgelaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *