We zijn weer thuis van vakantie

Ik ben van plan om wat vaker een persoonlijk verhaal te delen op mijn blog. Het lijkt me leuk om te beginnen met de vakantie. We zijn inmiddels weer thuis en we hebben het ontzettend naar ons zin gehad.

Vakantiepark Sallandshoeve

Normaal gesproken kamperen we veel, maar dit jaar hebben we de tentjes nog niet uit de kast gehaald. Nou ja, alleen om ze te verkopen, maar daat vertel ik straks meer over. Vorige week gingen we naar vakantiepark Sallandshoeve, voor de tweede keer dit jaar. De vorige keer was dit park en het huisje ons zo goed bevallen en daarbij kwam dat er weer een mooie aanbieding voorbij kwam. Daarom hebben we voor dithetzelfde park gekozen.

Waarom niet kamperen?

Er zijn drie redenen waarom we niet wilden kamperen dit jaar. Mijn rug is een van die redenen. Dat gaat nog steeds niet echt lekker. Het is wel al heel veel beter, maar nog niet zo dat veel bukken geen invloed heeft. En veel bukken doe je als je kampeert met kleine tentjes.

De tweede reden is natuurlijk Harley. Normaal gesproken als wij kamperen valt hij altijd wel wat af, ook als hij extra voer krijgt. En aangezien hij op dit moment nog te mager is, vonden we het geen goed idee om afvallen te gaan opzoeken.

De derde reden schreef ik hierboven al. We verkochten de tentjes. We hadden twee kleine tentjes van De Waard. Die waren prachtig en kwalitatief heel erg goed. De naam waard, zeg maar. Maar ze waren ook log en zwaar, moeilijk op te zetten en opgeruimd namen ze erg veel ruimte in. Daarnaast maakten we ons altijd zorgen of we de tentjes wel droog thuis zouden krijgen. Thuis drogen is namelijk een hele tijdrovende klus. We besloten de twee De Waard tentjes te verkopen en er iets anders voor terug te kopen. Dat laatste hebben we nog niet gedaan, omdat we ons eerst willen verdiepen in wat we precies willen. Ferry en ik zoeken allebei iets anders in een tent en we lijken een goed compromis te hebben gevonden in de Eureka! Pinedale. We hebben van datzelfde merk al een Keego 2, voor als Ferry in zijn eentje op wandelvakantie gaat. Met een Pinedale erbij kunnen we dus weer met zijn drieëen kamperen.

De Sallandse Heuvelrug

Wij vinden Overijssel de mooiste provincie van Nederland en we komen er dan ook erg graag. Dit keer wandelden we, vanwege mijn rug en de warmte, niet al te lange afstanden. We wandelden over de Sprengenberg en over de Holterberg. Die laatste wandeling was iets langer, namelijk een kilometer of acht, maar als je genoeg water meeneemt is dat ook met dit weer prima te doen. Toen we bijna weer bij de auto waren kwamen we nog een schaapsherder tegen met zijn kudde, dus met hem hebben we nog even staan praten. Hij vond het leuk om van alles uit te leggen over het vak, wat hij overigens als vrijwillige invaller uitvoerde op het moment dat we hem tegenkwamen.

Pokémon GO in de stad

Van Taras kwam het verzoek om ook naar een stad te gaan, omdat hij graag Pokémon GO wilde spelen. We zijn een keer naar Rijssen gegaan, nier persé voor Pokémon GO, maar vooral omdat ik het leuk vind om door onbekende stadjes te struinen. Ik kocht er niets, zelfs niet in de kringloopwinkel, op wat eten en een nieuwe etui voor Taras na. Daar hebben we natuurlijk wel nog even Pokémon GO gespeeld, maar dat was niet het eerste doel. Zaterdag zou er een belangrijke Zapdosraid zijn in alle gyms van Pokémon GO, dus zaterdag gingen we naar Nijverdal. Dit keer wel speciaal voor het spel. De Zapdos was moeilijk te verslaan, maar het lukte ons uiteindelijk met een groep van 16 mensen. Dat was onverwacht erg gezellig! Ook dit keer lunchten we in de stad, dat vind ik altijd een uitje op zich.

GPS speurtocht

Op het vakantiepark werd een GPS-speurtocht georganiseerd en aangezien wij zoiets nog nooit hadden gedaan, hebben we ons daarvoor opgegeven. Het was erg leuk, ook omdat er twee jongens van ongeveer Taras zijn leeftijd bij ons in de groep kwamen. Na wat gepuzzel om de GPS tracker aan de praat te krijgen gingen we op pad. Bij elk set coördinaten hoorde een vraag en uiteindelijk hadden webijna alle vragen goedd en kregen we als beloning een lekker ijsje.

Erg geslaagd, maar…

Ik vond deze vakantie erg geslaagd en Ferry en Taras gelukkig ook. Maar ik hoop wel dat we volgend jaar weer gaan kamperen, want dat is toch echt wat ik het liefste doe. Dan ben je nog meer buiten dan als je in een bungalow slaapt en is allesnog smpeler, primitiever zou ik bijna zeggen. En je weet inmiddels dat ik wel hou van simpel.

Wil je meer foto’s zien? Volg ons dan ook op instagram: @thuisbijmarlies en @ferrykoole

Waar en hoe ga jij op vakantie? Ben je al geweest? Of blijf je misschien liever lekker thuis?

3 thoughts on “We zijn weer thuis van vakantie

  1. Leuke blog Marlies! Wij gaan dit jaar in 3x kort op vakantie. We hebben al 2x een weekje in NL gehad in een huisje in de Achterhoek en dat beviel heel goed. Doordat je steeds na een paar weken werken alweer vrij bent voelt het heel relaxt. Nu hebben we nog 2 weken aaneengesloten voor de boeg. We hadden nog niks gepland en gaan eens uittesten hoe we het vinden om thuis te blijven en af en toe een dagje weg te gaan. We houden erg van NS wandelingen (wandelen van station naar station), dus dat gaan we ook zeker doen.

  2. Your holiday sounds so lovely! I understand the selling of the tents…we have done that and now have a tent by Colman that goes up quickly and easily. But it does have space for an air mattress so we are not sleeping directly on the ground. We’ve not been out yet this year…since we live in the wilderness we just enjoy our yard and surrounding area.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *