Wat Ferry cadeau kreeg, of wat ik kocht bij Etsy

Soms wil ik graag even schaamteloos reclame maken. In dit geval omdat alles goed was. De website van Etsy was heel duidelijk en de verkopers vriendelijk. De spullen zijn erg mooi en van goede kwaliteit en ik had het ook nog binnen een week op de mat. En dat terwijl het toch beide handgemaakte en gepersonaliseerde spullen zijn.

Kleine ondernemers

Etsy is een website waar je je eigengemaakte spullen kan verkopen. Het is een wereldwijde site, dus je kunt dingen kopen van over de hele wereld. Omdat ik een beetje haast had, heb ik specifiek gezocht naar verkopers in Nederland. Ik vind het een heel goede manier om kleine, creatieve ondernemers te helpen. Op Etsy vind je van alles, niet alleen aan spullen maar ook aan mensen. Van creatieve scholieren die er door hun handwerk wat bij verdienen tot mensen die hun fulltime werk van Etsy hebben gemaakt. Maar het blijven toch allemaal kleine ondernemers.

Het cadeau wat Ferry kreeg van onze zoon

Onze zoon, Taras, heeft er een sleutelhanger uitgezocht. Die heb ik besteld om namens hem te geven. Ik bestelde hem bij Giselle van Giselle Designs. Een plat schijfje van RVS met ‘born to ride’ erin gestempeld langs de onderrand. In het midden zit een stempel van een motor. Ik heb gevraagd of er initialen op de achterkant gestempeld konden worden en dat was geen probleem. Ik hoefde er zelfs niets extra’s voor te betalen! De communicatie met Giselle verliep goed. Die berichten gaan via Etsy en ook het betalen gaat via die site.

Mijn cadeau aan Ferry

Ook op Etsy kocht ik een smartphone docking station. Niet alleen kan Ferry daar zijn telefoon opladen, ook zijn andere belangrijke spullen kan hij er goed op kwijt. Zo zijn er maarliefst twee plekken om sleutels op te hangen, een plaats voor zijn zonnebril en voor zijn horloge of armband. Er is zelfs nog plek voor zijn portemonnee en een gleuf voor visitekaartjes. Die laatste zal hij waarschijnlijk niet gebruiken, maar de rest allemaal wel. Ik kon kiezen uit zeven kleuren beits waarvan ik de ebony koos. Ook kon ik hem op tweee plekken laten personaliseren. Aan de bovenkant kon een tekst, maar dat heb ik niet gedaan. In de rechter beneden hoek heb ik zijn initialen laten zetten. Ik kon kiezen uit verschillende lettertypes en ik koos er een die een beetje op chocoladeletters lijkt. De letters liggen in het hout, het lijkt alsof het is gebrand of gefreesd.Deze docking station kocht ik bij Smartphonestands, de winkel van Marco Broersen.

Voortaan mijn standaard keuze

Alles is ontzettend goed gegaan, bij twee verschillende winkels. Daarom heb ik besloten dat als ik nog eens een cadeautje nodig heb, mijn eerste stop Etsy zal zijn. Omdat het allemaal handgemaakt is zal het soms wat langer duren voordat het verzonden kan worden, maar als je daar rekening mee houdt is er natuurlijk niets aan de hand. Ik ben blij met de spullen en veel belangrijker, Ferry ook.

Heb jij weleens iets bij Etsy gekocht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *