Vijf van vrijdag 18

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel achttien van de vijf van vrijdag. Dit keer over broodnodige pauze, een laptop, de toetsweek, Facebook en donker.

Pauze

Je hebt het vast al gemerkt. Al bijna twee maanden verscheen er niets op mijn blog. De laatste berichten waren chaotisch. Ik vergat mijn pillen, mijn hoofd was een rommeltje en ik kreeg niets meer op een rijtje. Daarnaast had ik niet altijd gelegenheid om te schrijven. Ik had geen prettige laptop meer tot mijn beschikking en op de tijden dat ik op onze computer wilde gaan werken werkte mijn man thuis. Dat werkte niet lekker. Ook werd het drie keer per week bloggen me teveel. Het werd een moeten en daardoor verdwenen mijn goede vrienden motivatie en inspiratie als sneeuw voor de zon. Gelukkig ben ik er weer bovenop en heb ik inmiddels een eigen laptop. Ik ben weer terug!

Laptop

Ik schreef het hierboven al, maar sinds deze week heb ik eindelijk weer een eigen laptop. Ik had altijd een oude iPad, maar die was al een tijd op sterven na dood. Aangezien ik tot een paar maanden geleden de laptop van Ferry kon gebruiken kon ik nog wel bloggen, maar de laptop die hij van zijn nieuwe werkgever heeft gekregen vind ik niet prettig werken. Hij is veel te breed om mee op de bank te kunnen kruipen en werken aan een bureau of eettafel is met mijn geringe lengte niet fijn. En nu heb ik een handig klein laptopje en kan ik weer lekker verder met schrijven.

Facebook

Sommige van jullie hadden me al gemist. Ik ben ongeveer een maand geleden gestopt met Facebook. Mjin hele acount is weg. Ferry is er trouwens ook vertrokken. Het kostte me niet alleen veel meer tijd dan ik wilde, maar ook meer geld. Niet dat Facebook me dwong om geld uit te geven, maar elke keer als ik bij iemand iets leuks zag wilde ik dat ook. Voornamelijk op knutselgebied, want voor de rest heb ik nog steeds een aardig minimalistische en simpele instelling. Ook zag ik steeds vaker allerlei ellende voorbij komen. Ik hou me bewust ver van het wereldnieuws en op die manier kreeg ik nog steeds veel mee. Ik had er geen zin meer in. Stoppen met Facebook werkt voor mij erg rustgevend.

Toetsweek

Taras heeft vandaag de laatste toetsen gemaakt. Dit keer ging het vrij makkelijk allemaal en ik hoop dat dat te zien is aan zijn cijfers. Dat hij zijn toetsen echt zo goed gemaakt heeft als hij zelf denkt. Maar eerst gaan we weekend vieren, dat hebben hij als leerling en wij als overhoorploeg dik verdiend.

Donkere dagen

Het is weer zover. Sinds het terugzetten van de klok (waar overigens van mij vanaf nu mee opgehouden mag worden) is het weer lekker vroeg donker buiten. Ik hou ervan! Lekker knus met een kaarsje aan en een herfstgeur in de diffuser op de bank onder een dekentje. Terwijl de wind om het huis waait en er af en toe een druppel regen valt bedenk ik alvast gedichten voor Sinterklaas en maak ik herfstige gerechten met pompoen en appel. Heerlijk vind ik het.

 

Waar werd jij deze week extra blij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *