Top 5 favoriete rollerblends

Niet alleen gebruik ik etherische oliën in mijn diffuser, ik maak ook vaak rollerblends. Dat zijn mengsels die je in een klein flesje met een balletje in de opening kan stoppen, zodat je de oliën gemakkelijk kan aanbrengen op je huid. Alle recepten zijn op basis van een 10 ml flesje. Heb je een grotere of kleinere fles, dan dien je de aantallen naar verhouding aan te passen.

Tegen jeuk bij insectenbeten

Deze blend gebruik ik zelf op dit moment het vaakst. Muggen vinden mij helaas erg lekker. Gelukkig helpt deze mix niet alleen tegen roodheid en zwelling, maar ook erg goed tegen jeuk.

10 druppels citroen
10 druppels pepermunt
10 druppels lavendel
Aanvullen met bijvoorbeeld zoete amandelolie of gefractioneerde kokosolie. Aanbrengen op de aangedane plek, zo nodig herhalen na een paar uur.

Om goed te slapen als je neus dicht zit

Heel handig als je verstopt zit door hooikoorts, of gewoon een verkoudheid natuurlijk.

10 druppels lavendel
10 druppels vapor
Aanvullen met bijvoorbeeld zoete amandelolie of gefractioneerde kokosolie. Aanbrengen op de slapen.

Kalmerend voor de maag

Fijn voor als je maag van streek is.

4 druppels lavendel
3 druppels pepermunt
3 druppels gember
Aanvullen met bijvoorbeeld jojobaolie of rozenbottelolie. Aanbrengen op de maag (niet innemen!) en inmasseren in cirkels met de klok mee.

Focus!

Eigenlijk had ik deze moeten plaatsen vóór de eindexamens, maar bij het leren voor gewone toetsen werkt het ook heel prettig. Natuurlijk is deze mix ook te gebruiken als je je ergens anders op moet concentreren dan schoolwerk.

5 druppels sinaasappel
5 druppels pepermunt
aanvullen met bijvoorbeeld jojobaolie of gefractioneerde kokosolie. Aanbrengen op de borst, achter de oren of op de polsen. Eventueel de geur diep inademen.

Blijmaker

Iedereen voelt zich weleens niet zo prettig. Moe, een beetje somber of gewoon nergens zin in? Deze blend zorgt ervoor dat je weer wat lekkerder in je vel komt te zitten.

10 druppels lavendel
10 druppels bergamot
5 druppels ylang ylang
Aanvullen met bijvoorbeeld gefractioneerde kokosolie. Aanbrengen op borst, polsen of voetzolen.

Gefractioneerde kokosolie is gewone kokosolie, met dat verschil dat het niet hard wordt als het wat kouder is buiten. Ideaal voor gebruik in de rollerflesjes, maar ook om bijvoorbeeld je oogmake-up te verwijderen.

Gebruik jij ook rollerflesjes voor je essentiële oliën?

4 thoughts on “Top 5 favoriete rollerblends

  1. I love all the combinations you’ve shared with your essential oils. I really enjoy using mine. I use them for lots of things. I love to use grapefruit along with cedar or fir for a refreshing scent ( I add mine to the furnace filter so it goes all through the house. ) I also use a mix of lavender, rosewood, and eucalyptus for my room before I lay down for the night.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *