Top 5 etherische olie mixen voor in de diffuser

In mijn avondroutine schreef ik al over dat ik regelmatig olie verdamp om een rustig hoofd te krijgen. Het gebruik van de diffuser is een geweldige manier om etherische olie voor je te laten werken. Niet alleen om te ontspannen, maar het is voor nog veel meer te gebruiken. In dit artikel geef ik mijn top 5 mixen voor in de verdamper, voor allerlei doeleinden.

1. Ontspanning

Om te ontspannen kan je natuurlijk gewoon de enkelvoudige olie van lavendel gebruiken. Ik denk dat iedereen inmiddels wel weet dat de geur van lavendel rustgevend werkt. Maar Mijn favoriete mix voordat ik ga slapen is simpel, maar doeltreffend.

Lavendel 2 druppels
Kamille 2 druppels

2. Anti-stress

Als ik wel ontspannen wil, maar nog niet kan of wil gaan slapen dan gebruik ik ook lavendel, maar dan in een andere combinatie. Als ik loop te stressen, te stuiteren of te hyperen dan is deze mix een uitkomst. Ik doe dan deze mix bij elkaar in de diffuser en ik voel de stress zo van me afgleiden.

Rozemarijn 2 druppels
Lavendel 2 druppels
Salie 1 druppel

3. Focus

Deze mix van etherische olie is heerlijk voor als ik me moet concentreren. Wanneer ik bijvoorbeeld een blogje wil typen, maar er gaat de hele tijd van alles door mijn hoofd wat niks met dat blogje te maken heeft, verdamp ik deze combinatie.

Rozemarijn 1 druppel
Pepermunt 1 druppel

4. Visite, maar geen tijd om te poetsen?

Sinds ik de methode van Flylady toepas heb ik altijd tenminste een enigszins schoon huis. Daar hoef ik deze olie dus niet voor te gebruiken. Maar als je behoefte hebt aan de geur van een schoon en fris huis dan is de volgende combinatie zeker aan te raden. De mix ruikt echt naar een pas gelucht en gepoetst huis, heerlijk.

Lavendel 2 druppels
Citroen 2 druppels
Rozemarijn 1 druppel

5. Tegen de winterdip

Zo rond deze tijd van het jaar, als de dagen weer wat langer worden, dan ga ik altijd extra uitkijken naar de lente. Echt last van een winterdip heb ik meestal niet, maar van deze combinatie word ik wel lekker vrolijk.

Sinaasappel 6 druppels
Cederhout 3 druppels
Ylang Ylang 3 druppels

BONUS: 6. Tegen een verstopte neus

Ik heb het idee dat de griep voor het grootste deel alweer voorbij is, maar nu loopt iedereen te snotteren. Daarom heb ik een extra mix in dit rijtje opgenomen, speciaal tegen verstopte neuzen, dichte holtes en tranende ogen. Doe er je voordeel mee, voordat je het weet kan je weer lekker diep ademhalen.

Pepermunt 3 druppels
Eucalyptus 2 druppels
Tea Tree 2 druppels
Citroen 1 druppel

Gebruik jij weleens een diffuser? Gebruik je etherische olie op andere manieren, of had je er nog nooit van gehoord?

1 thought on “Top 5 etherische olie mixen voor in de diffuser

  1. How wonderful that you can use and enjoy essential oils. They are very helpful for so many things.
    I love lavender and rose to spray on my pillow before bed.
    I love fir/balsam and grapefruit to add to my furnace filters to make the whole house smell lovely and fresh.
    I use many for homemade vicks when we are ill, and orange/rosewood for deodorant.
    It’s so fun to mix and match depending on the mood. I don’t have a diffuser…yet. So I use it with water in spritzer bottles or in candle wax.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *