Tijd voor de herfst capsule wardrobe

Doordat het in mijn hoofd zo’n chaos is, is het me nog niet gelukt om een herfst capsule wardrobe samen te stellen. Wat ik in plaats daarvan gedaan heb zal ik je uitleggen. Wil je weten hoe ik normaal gesproken mijn seizoenskleding selecteer? Klik dan hier voor mijn lente capsule en hier voor die van de zomer.

Alles uit de kast

Ik heb alle kleding die in mijn kast hing eruit gehaald en alle echt zomerse kledingstukken opgeruimd. Dat ga ik nu  niet meer dragen. Alles wat ook eventueel nog wel doorgedragen zou kunnen worden in de herfst legde ik per soort kledingstuk op een stapel. Daarna haalde ik de winterkleding uit de bergruimte. Alle echt winterse kleding werd naast de zomerkleding opgeborgen en de rest werd verdeeld over de stapels die er al waren. Er is een stapel t-shirts en hemdjes die ergens onder gedragen kunnen worden, een stapel broeken en rokken, een stapel truien en vesten en een stapel longsleeves. Daarnaast is er een stapel jurkjes en een blouse.

Dragen

Elke keer als ik iets schoons aantrek, pak ik dat van die stapels. Als ik het na het dragen heb gewassen hang ik het in mijn kledingkast. Als het goed is heb ik dan over een tijdje een stuk of dertig kledingstukken in mijn kast, die ik in de afgelopen periode heb gedragen. Wanneer het zover is, kan de rest wat nog op de stapels ligt worden opgeborgen. En natuurlijk doe ik af en toe wat de deur uit.

Niet alles ineens beslissen

Op deze manier hoef ik niet na te denken over of er bijvoorbeeld wel genoeg broeken in mijn capsule zitten. Of over of alles wel goed genoeg bij elkaar past. Nee, op deze manier denk ik elke dag een beetje na, totdat ik genoeg kleding heb. Gelukkig draag ik over het algemeen redelijk basic kleuren, zoals zwart en grijs. Er is dus niet echt een gevaar dat ik straks heel veel verschillende kleuren kleding in mijn kast heb doordat ik niet alles tegelijk uitzoek.

Soms kan ik overigens wel beslissen om en een keer een hele categorie weg te doen. Dunne vestjes dit keer. Ik vind ze leuk, maar ze zitten nooit lekker, zijn niet warm genoeg voor mijn koukleumerigheid en staan me ook eigenlijk nooit mooi. In de loop der tijd heb ik er toch een stuk of zes verzameld, in verschillende kleuren. Die mogen allemaal bij iemand anders in de herfst capsule wardrobe. Of in de capsule van een ander seizoen natuurlijk.

Rommelig

Het nadeel van deze methode is wel de rommel die het geeft. De stapels met kleding liggen op de grond in de slaapkamer en die blijven daar voorlopig liggen. Daar wordt mijn hoofd niet rustiger van helaas, maar ik probeer me er maar niet aan te storen. Ik weet dat de chaos weer over gaat. Dat het beter wordt zodra ik weer wat meer kan sporten en wat minder vaak mijn supplementen vergeet in te nemen. Dan komen er weer nette stapels in mijn hoofd, in plaats van een grote brij gedachten, liedjes en herinneringen. Dan gaan de stapels van de slaapkamervloer weer netjes in de kasten. Of naar de kringloop, dat kan ook.

Heb jij al een herfst capsule wardrobe gemaakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *