Thee Tag

Ik hou erg van het drinken van een lekker kopje thee. Ik drink het eigenlijk wel op alle momenten van de dag. Daarom vul ik nu mijn allereerste tag in. Over thee, natuurlijk.

 1. Losse thee of zakjes?
  Beide. Zakjes voor als ik op de automatische piloot thee zet en losse thee voor als ik bewuster wil genieten van een kopje thee en er echt een ontspannen genietmomentje van wil maken.
 2. Sterke of slappe thee?
  Dat ligt aan de soort. Groene thee heb ik liever niet zo sterk, zwarte juist wel.
 3. Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?
  Koffieleutjes 🙂 Vroeger at ik het liefst die allergoedkoopste theebiscuitjes erbij, maar sinds ik overwegend plantaardig eet doe ik dat niet meer.
 4. Wat zijn je favoriete merken?
  Voor losse thee is dat Twistea. Zij hebben echt lekkere smaken en een mooie variatie. Twistea is wat duurder dan de thee uit de supermarkt, maar bij vraag 1 van deze tag schreef ik al dat ik met losse thee een echt verwenmoment creëer en dan vind ik het niet erg om wat meer te betalen voor een bijzondere en heerlijke thee.
 5. Drink je op bepaalde tijdstippen een specifieke soort thee?
  Bij mijn ontbijt drink ik meestal Goedemorgen thee van Zonnatura en soms een ochtendthee van een ander merk. Later op de avond is het vaak Goede Nachtrust thee van Zonnatura of Slaap Lekker thee van Pit & Pit. Gedurende de dag varieert het enorm. In de ochtend neem ik verder meestal niet zoveel bijzonders, gewone Engelse melange van Pickwick is welke thee ik het vaakst zet. ‘s Middags neem ik meestal meer tijd voor mijn thee. Dan maak ik bijvoorbeeld een lekker kopje Sea of Blossoms thee van Twistea. Een andere favoriet, ook van Twistea, is Lady Lavender.
 6. Noem je drie favoriete smaken van dit moment.
  In vraag 5 heb ik eigenlijk al een beetje antwoord gegeven op deze vraag. Mijn favoriete smaken zijn alledrie van Twistea. Lady Lavender, Sea of Blossoms en Strawberry Lemon.
 7. Uit welke kopjes of glazen drink je het liefst?
  Ik heb een grote mok, die ik ooit kreeg bij Clipper thee. Daar drink ik meestal mijn thee uit.
 8. Waar moet jouw ideale kopje aan voldoen? (denk aan groot/klein, dik/dun, glas/steen)
  Het enige wat ik echt belangrijk vind is dat er een goed stevig en groot genoeg oor aan mijn theemok of -kopje zit. Een theemok moet lekker vast te houden zijn en als hij van glas is ook redelijk dik. Ik ben bij glas snel bang dat het breekt namelijk.
 9. Welke smaak vind je echt niet te pruimen?
  Rooibos, ik vind dat zo muf!
 10. Wanneer geniet je het meest van een kopje thee?
  Als ik het koud heb. Ik ben nog al een koukleum en van een lekkere kop warme thee kan ik echt weer warm en ontspannen worden.

Kan jij ook zo van thee genieten? Als jij deze tag overneemt zou ik het leuk vinden om hem van je te lezen, laat je dan een linkje achter?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *