Terugblik op de capsule wardrobe voor de lente

De lente is al bijna afgelopen. Over een paar dagen is het de langste dag van het jaar en de start van de zomer. Dat betekent dus ook de start van een nieuwe capsule wardrobe! In dit artikel een terugblik. Hoe het is het gegaan met mijn capsule voor de lente? Wat is er nog? Wat is er weg en waarom? En wat gaat er nog de deur uit?

De hangertjestruc

Zoals je weet maak ik gebruik van de hangertjestruc. Op dit moment is er nog een hanger die met de open kant naar voren hangt. Dat betekent dat ik het kledingstuk dat daaraan hangt de hele lente niet gebruikt heb. Het gaat om een mooie bloes en ik zou hem graag dragen, maar ik pas hem alleen maar goed als ik op mijn allerslankst ben. En dat ben ik meestal niet. Elke keer als ik die bloes zie hangen in mijn kast krijg ik er een vervelend gevoel over. Hij mag dus weg om iemand anders blij te maken. Een van mijn handtassen heb ik ook niet gebruikt, maar die is kapot en ik wacht op een vervangend onderdeel. Die tas mag dus wel blijven.

Wat er al eerder de deur uit ging

Ik had een bloemetjesbloes, al jaren. En al jaren droeg ik hem graag. Dit jaar begon ik te twijfelen of hij nog wel bij me paste. Na de tweede keer dragen kwam er een grote scheur in, niet in de naad maar ergens middenin de stof. Totaal versleten. Ik had hem genoeg gedragen, ik had hem denk ik al meer dan tien jaar. Hij mocht weg.

Het grijze vest ging ook de deur uit, daarover heb ik hier al geschreven.

Er waren drie kledingstukken met gaatjes. Het enige nadeel van het hebben van een capsule wardrobe is dat dingen misschien wat sneller slijten omdat ze intensiever worden gebruikt. Een zwart t-shirt, een grijs hemdje en een zwart jurkje konden daardoor weg.

Daarnaast heb ik beide rokjes weggegeven. Ze waren voor mij te kort en daardoor voelde ik me er niet meer prettig in.

Niet een-op-een vervangen

Elke keer dat ik iets weg haalde uit mijn capsule wardrobe probeerde ik het niet direct te vervangen voor iets anders. Ik probeerde om te kijken of ik ook zonder kon. In sommige gevallen lukte dat, in andere niet. Wat kwam erbij in de loop van de lente?

Een grijs t-shirt ter vervanging van de zwarte. een donkergrijs hemdje in plaats van de lichtgrijze die er eerst in zat. Ook een donkerrood hemdje voegde ik nog toe.

Een zwarte korte broek nam de plaats in van de beide rokjes en ik kocht een nieuwe jurk. Dat laatste wilde ik toch al doen voor een speciale gelegenheid, maar nu had ik een extra reden vanwege de kapotte jurk die ik had moeten wegdoen.

Ook kocht ik nog een zonnehoed. Ik was al jaren op zoek naar zo’n hoed, maar omdat mijn hoofd zo klein is zijn die hoeden me meestal te groot. Toen ik er een tegenkwam die paste, hoefde ik ook niet lang na te denken en nam ik hem mee.

Uiteindelijk zijn er dus zeven kledingstukken weggegaan en zes binnen gekomen.

Dit is er over van de capsule waar ik mee startte

Een zwarte bloes
Een zwart vestje
Een wit vestje
Een gestreept shirt met driekwart mouwen
Een legergroene longsleeve
Een grijs t-shirt met print
Een donkerrood t-shirt met print
Een zwart hemdje met print
Een sweater
Een zwarte jurk met lange mouwen
Een zwarte jurk met korte mouwen
Een zwarte jurk met print
Een lange spijkerbroek
Een lange distressed spijkerbroek
Een driekwart spijkerbroek
Een spijkerbroek tot op de knie
Een nepleren jasje
Een kort spijkerjasje
Een kleine, medium en grote maat handtas
Een sjaaltje

Niet te weinig, maar ook niet teveel

Voor iedereen die denkt dat ik toch echt regelmatig iets uit de wasmand heb moeten vissen, dit aantal kleren is niet te weinig. Ik heb altijd schone kleding in mijn kast. Het grote voordeel is dat ik niet hoef te verzinnen wat ik aantrek. Ik sta voor de kast, ik trek er iets uit en ik weet dat het goed is. Alles past bij elkaar, alles staat mooi en zit goed, Dat nadenken dat doe ik een paar keer per jaar, bij het samenstellen van de capsule voor dat seizoen. De rest van de dagen mag ik daar de vruchten van plukken. Ik hou ervan.

Heb jij afgelopen seizoen een capsule wardrobe gehad? En ga je er voor de zomer weer een samenstellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *