Stoppen met minimalisme Waarom we in de zomer meer kopen

Elke zomer denk ik het weer. Het lijkt wel alsof ik ben gestopt met mijn minimalistische levensstijl. Ik geef in de zomermaanden veel meer geld uit, we kopen meer spullen en mijn huis wordt weer voller. Dat wil echter niet zeggen dat ik daadwerkelijk gestopt ben met minimaliseren, ook al ziet het er voor de buitenwereld misschien wel zo uit.

Lang nadenken

Als wij bedenken dat we iets willen kopen stellen we het meestal nog even uit. Net zo lang tot we goed hebben nagedacht over de aankoop en er zeker van zijn dat het iets is wat ons meerwaarde brengt. Dat kan soms lang duren. Maanden uitstellen om iets te kopen is voor ons niets vreemds. Natuurlijk denken we niet overal zo lang over na, maar over grote aankopen vaak wel.

Knopen doorhakken

Wanneer we besluiten om daadwerkelijk tot aanschaf over te gaan, is het vaak zomer. Dat komt denk ik, omdat Ferry dan vrij is. Dan hebben we meer tijd om dingen te bespreken en ook om naar winkels te gaan. Of natuurlijk om webwinkels te bezoeken. De rust die de vakantie geeft zorgt er vaak voor dat er meerdere van die knopen tegelijk of achter elkaar worden doorgehakt en dus ook dat er meerdere grote aankopen worden gedaan in een relatief korte tijd.

Kopen wordt een gewoonte

En als je dan zo bezig bent met dingen kopen en geld uitgeven, dan wordt dat een beetje een gewoonte. We worden wat makkelijker, wat minder streng voor onszelf. En het is echt niet zo dat we dan ineens alles kopen wat ons leuk lijkt. Het roer is niet ineens helemaal om. Maar wel zijn we net wat makkelijker en ook net wat impulsiever. Soms vind ik dat ineens vervelend, midden in de zomer. Niet dat ik er dan spijt van heb, maar het komt me dan ineens wel vreemd voor dat we makkelijker spullen ons huis binnen halen. Uiteindelijk verdwijnt dat wel weer, want ik weet dat het tijdelijk is, dat we meestal goed over onze aankopen nadenken en dat wat we nu kopen soms impulsief lijkt, maar het eigenlijk niet is.

Geen dingen voor de heb, meestal

Ook de spullen waar we niet lang over hebben nagedacht zijn tegenwoordig nooit meer spullen voor de heb. Op een uitzondering na. Alles wat we kopen wordt gebruikt en geliefd. Er is niets binnen gekomen deze zomer waarvan ik denk, dat had ik beter niet kunnen kopen. Ook bijvoorbeeld de spullen in de box van Danita’s Oriflame Corner worden nog steeds goed gebruikt.

Wel heb ik een beetje spijt van de Bubbls box. Alweer een box met verrassingen. Waar ik blij mee ben zijn de spullen die erin zaten. Ik gebruik bijna alles dagelijks. Maar ik ben minder blij met hun communicatie. Beter gezegd, met het gebrek daaraan. Ik zal verder niet ingaan op wat ik allemaal heb geprobeerd en welke reactie daar dan op kwam, omdat ik het niet netjes vind om een merk op mijn blog zwart te maken. Nogmaals, de spullen uit de box zijn geweldig, ik hou ervan. Zoveel dat ik gelijk een jaarabonnement nam. Deze box verschijnt elk seizoen, dus vier keer per jaar. De zomerbox was echt geweldig. Ik hoop dat de herfstbox net zo leuk is. Wel ga ik direct als het jaar om is, mijn abonnement opzeggen.

Heb jij ook periodes waarin je ineens meer koopt?

1 thought on “Stoppen met minimalisme Waarom we in de zomer meer kopen

  1. Hello! It is interesting how there are some seasons that bring about more spending. It is of course always wise to consider all of our purchases and their value to us and the home. I find that I spend more money in the spring…with gardening and sales of winter items (that I tuck away and save for the colder months for my family).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *