Stichting Gouda Raakt helpt lokale goede doelen

Stichting Gouda Raakt leerde ik een paar jaar geleden kennen op de lokale kinderboerderij. Een vriendin nam me mee naar een singer-songwriter avond die daar gehouden werd. De avond werd georganiseerd door Stichting Gouda Raakt die daarmee geld wilde inzamelen voor een lokaal goed doel.

Gouda Raakt

Wie is Stichting Gouda Raakt?

Stichting Gouda Raakt is een stichting die zich inzet voor lokale goede doelen. De stichting bestaat uit een aantal dames die hun stad en wat zich daarin afspeelt een warm hart toedraagt. Zij hebben als doel zowel financiële als andere hulp te bieden aan een goed doel. Elk jaar kiest de stichting een ander goed doel uit. Zoals ik in de inleiding van dit artikel al schreef, hielp de stichting een paar jaar geleden de kinderboerderij. Later kwam De Gele Linde, een inloophuis voor naasten van mensen met kanker. In 2017 zetten de dames van Gouda Raakt zich in voor het leef- en leerhuis Siriz. Een thuis voor tienermoeders die om zeer uiteenlopende redenen niet thuis kunnen wonen. In overleg met Siriz heeft Gouda Raakt besloten om zich dit jaar weer in te zetten voor dit huis.

Wat doet Stichting Gouda Raakt?

Op veel verschillende manieren brengt Gouda Raakt het goede doel onder de aandacht. Er wordt geld ingezameld door het organiseren van evenementen en het aanschrijven van mogelijke geldschieters. Ook is het mogelijk vriend of donateur te worden van de stichting.

Sociale evenementen

Ik noemde al even de singer-songwriter avonden op de kinderboerderij. Daarnaast organiseert Gouda Raakt elk jaar in november een dansavond in So What. So What stelt de locatie kosteloos beschikbaar. In 2017 gingen ze voor het eerst in zee met biercafé De Goudse Eend. Er werden een pubquiz en een bierproeverij gehouden waarvan de opbrengst door Gouda Raakt ingezet werd voor Siriz. In maart komt er weer een bierproeverij, dus als je interesse hebt zou ik even de facebookpagina’s van Gouda Raakt en biercafé De Goudse Eend in de gaten houden. Ook nieuw in 2017 was het zo goed als Gouds diner. Een diner bereid met alleen ingrediënten uit Gouda en omstreken. Ook voor dit diner werd kosteloos een locatie aangeboden.

Het zijn de kleine dingen

In het afgelopen jaar heeft Gouda Raakt ervoor gezorgd dat de tienermoeders met hun babies een weekend weg konden. In september zijn ze, met hun begeleiders een heel weekend in een park van Landal Greenparcs geweest. Gouda raakt zorgde niet alleen voor de accomodaties, maar onder andere ook voor zwemluiers en voor een budget om naar een pannenkoekenrestaurant te gaan. Dat is natuurlijk heel wat, zo’n vakantie. Maar Gouda Raakt weet dat mensen soms ook heel blij kunnen worden van kleinere dingen. Er worden regelmatig spullen gevraagd om een huisje in te richten wanneer een van de moeders op zichzelf gaat wonen. Ook kregen de moeders en de babies met Sinterklaas een cadeautje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *