Rustig wakker worden

Ik hou niet van haasten. En zeker niet vroeg in de ochtend wanneer ik op tijd de deur uit moet. Ik sta veel liever wat eerder op, zodat ik rustig tot mezelf kan komen. Dan kan ik daarna de deur uit met een goed gevoel en een kalm hoofd, voor zover een kalm hoofd voor mij tot de mogelijkheden behoort.

De meeste doordeweekse ochtenden ga ik naar de sportschool. Doorgaans volg ik een groepsles, wat betekent dat ik er op een bepaalde tijd moet zijn. Ik hou ervan om de dag te beginnen zonder al teveel te moeten van mezelf. Toch merk ik ook wel dat ik als ik bepaalde dingen wel doe, de rest van de dag minder stress ervaar. Ik ben inmiddels in een routine gegroeid die zowel aan het rustige als het productieve deel van mijn behoefte voldoet.

Wanneer ik opsta, trek ik direct mijn sportkleding aan. De gewone kleding voor de rest van de dag neem ik mee naar de sportschool. Ik doe de gordijnen open en zet een was aan. Ik kom namelijk onderweg naar de badkamer langs de ruimte waar de wasmachine staat. In de badkamer kam ik mijn haar en haal ik een wasbaar wattenschijfje met wat micellair water over mijn gezicht. Daarna doe ik mijn contactlenzen in en breng ik een klein beetje dagcreme aan. Als ik daarmee klaar ben dan haal ik een doekje over de badrand, de spiegel, de wasbak en het toilet. Dan loop ik nog even terug naar de wasruimte om het doekje in de emmer te gooien.

Eenmaal beneden begroet ik eerst de hond. Daarna zet ik water op voor de thee en haal ik brood uit de vriezer voor mijn ontbijt. Tijdens het wachten tot ik daar iets mee kan, haal ik gauw een doekje over het toilet beneden. Het doekje gooi ik natuurlijk in de was en dan maak ik mijn ontbijt. Ik eet niet altijd brood, maar wel als ik geen zin heb om na te denken over wat ik zal gaan eten. Bij mijn ontbijt drink ik meestal goedemorgen thee van Zonnatura.

Tijdens het eten zit ik op de bank, meestal met mijn iPad. Even kijken of er nog mail is en wat er op facebook gebeurt. Vaak kijk ik ook nog een youtube video of verdoe ik wat tijd op Pinterest.

Dan is het tijd om naar buiten te gaan en meestal staat Harley al klaar. Samen lopen we een rondje. Soms, als mijn zoon het eerste uur vrij heeft, laat hij de hond uit. Ik heb er gewoon ook weleens geen zin in en niet alleen als het regent. Maar eigenlijk voel ik me altijd veel prettiger als ik zelf even een frisse neus haal.

Als ik nog tijd heb schrijf ik in mijn dankbaarheidsdagboek. Een schriftje waarin ik elke dag tien dingen probeer te schrijven waar ik dankbaar voor ben en waarom. Ik merk dat als ik dat regelmatig doe, ik lekkerder in mijn vel zit en veel positiever in het leven sta.

Als laatste pak ik de rest van mijn sporttas in. Kleding had ik al ingepakt, het enige wat er nog bij moet is een handdoek en een flesje water. Soms lees ik nog even wat in mijn boek van dat moment, maar meestal is het al tijd om te gaan. Ik heb rustig aan gedaan en toch al wat voor elkaar gekregen. Voor mijn de ideale ochtendroutine.

Wat is jouw ochtendroutine? Ga je op tijd je bed uit zodat je rustig wakker kan worden, of koester je iedere minuut die je kan in ben en moet je daarna opschieten om op tijd de deur uit te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *