plantaardige pannenkoeken van boekweitmeel

Maandag schreef ik over mijn stalen koekenpannen. Het onderschrift van de foto zei dat ik net pannenkoeken had gebakken. Het leek me leuk om mijn recept met je te delen. Omdat ik een tijd geen gist mocht eten bakte ik deze pannenkoeken vrijwel dagelijks. Ik at ze in plaats van brood, zonder beleg. Nu bak ik nog steeds ten minste een keer in de week pannenkoeken. Ik mag we weer gist, maar bij een teveel krijg ik toch wel wat last van mijn buik. Dan is zo’n alternatief echt een uitkomst.

Zonder ei

In het begin bakte ik de pannenkoeken gewoon zoals iedereen, met een ei om het beslag te binden. Toen ik plantaardig ging eten heb ik een tijdje gezocht naar een geschikte vervanger. Die vond ik in appelmoes. Je proeft het nauwelijk. Als je het weet merk je dat deze pannenkoeken iets frisser smaken, maar niet overheersend. Ik vind het nog lekkerder ook.

Ingredi├źnten

200 gram boekweitmeel
500 ml sojamelk
2 gram zout
1/2 cup appelmoes
2 eetlepels milde olijfolie

En dan?

Mixen, bakken, klaar. Dat is het. Niet moeilijk toch? Om in te bakken gebruik ik nog een beetje extra milde olijfolie. Natuurlijk kan je ook ander meel, andere melk en ei gebruiken in plaats van appelmoes. Maar ik merk dat dit beter voor mijn lichaam is en het is nog lekker ook. Ik eet ze nog steeds vaak zonder beleg. Een enkele keer doe ik er een beetje agavesiroop op, of ik laat er een plakje vegan kaas op smelten. Dat is ook lekker. Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *