Pinterest oplossing – glazen vazen

Ik heb de neiging om bloemen te negeren. Ik kijk en geniet, maar ik geef ze geen water. En waar mijn man voor de planten zorgt, doe ik dat voor de bloemen. Althans, dat is het idee.

Wat ik merkte is dat ik het water van bloemen die in een glazen vaas staan wel vaak bijvul. Dat komt omdat ik kan zien dat het waterniveau zakt en dat de bloemen dus water nodig hebben. Dat heeft mij al een hele tijd geleden doen besluiten om alleen nog maar een paar glazen vazen in huis te hebben. Waar je doorheen kan kijken. Alle andere vazen gingen de deur uit. Tegenwoordig blijven bij ons de bloemen veel langer mooi!

Het nadeel van glas is dat je er doorheen kan kijken. Je ziet dus ook alle kalk en viezigheid die aan de binnenkant van de vaas zit. Dit zie je bij bijvoorbeeld een vaas van aardewerk niet. Tijd dus, om mijn vazen eens onder handen te nemen. Van alleen een rondje meedraaien in de vaatwasser worden ze namelijk niet echt schoon.

Ik heb op Pinterest gezocht naar hacks om glas weer mooi helder te krijgen. Vandaag ga ik voor jullie een paar van de tips die ik vond uitproberen. Deze vaas is aan de beurt om weer mooi glanzend te worden. Zoals je kan zien is hij dat nu vooral niet.

Ik vond een manier die zegt zelfs zulke lelijk geworden vazen als die van mij weer als nieuw te kunnen krijgen. We hebben daarvoor nodig een halve vaas vol warm water, twee eetlepels azijn, een paar druppels afwasmiddel en een cup rijst.

Doe alle ingrediënten in de vaas en start met draaien. Draai de vaas snel rond, zodat alles wat erin zit in beweging komt. Bij mij lukte dat niet, de rijst bleef mooi op de bodem liggen. Ik ben toen maar gaan roeren met een lang handvat van een spatel, om de rijst in beweging te krijgen.

Dit ziet er niet zo smakelijk uit, maar zou het werken? Na een paar minuten roeren heb ik de rijst in een zeef in de gootsteen gegooid. Ik heb de vaas nog een paar keer omgespoeld om alle rijst eruit te krijgen en daarna heb ik de vaas met de hand goed afgewassen en gedroogd. En ik moet eerlijk zeggen, het resultaat mag er zijn!

Helaas was de zon weg toen ik de laatste foto wilde maken, dus het resultaat is minder duidelijk dan ik had gehoopt. Onderin de vaas, waar de rijst goed zijn (licht schurende) werk heeft gedaan glanst de vaas echt als een spiegel. Bovenin, waar het mengsel niet goed kwam, is het nog wat wittig. Deze methode is bedoeld voor vazen en karaffen waarbij je niet goed bij de bodem kan komen omdat ze bijvoorbeeld een smalle hals en brede onderkant hebben. Ik denk dat deze methode voor zulk soort glaswerk perfect is. Voor nu ben ik blij met het resultaat en voor deze vaas ga ik dan ok geen andere methodes uitproberen. Ik ben tevreden!

Heb jij nog een handige tip om glazen vazen mooi te laten glanzen? Gebruik jij weleens trucjes van internet voor zulk soort klussen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *