Percossa in de Goudse Schouwburg

Wat een pokkeherrie. Wat een geweldige, prachtige, krachtige pokkeherrie. Dat is het eerste wat er in me opkwam toen ik een voorstelling van Percossa mocht bezoeken in de Goudse Schouwburg.

Naar de schouwburg

Ik ga niet zo vaak naar de schouwburg. Elke keer dat ik ga denk ik, dat zou ik vaker moeten doen. Maar om een of andere reden komt het er nooit van. Nu is het zo dat mijn ouders wel regelmatig naar de schouwburg gaan en vaak al ver van tevoren kaarten bestellen.

Zoals je hier hebt kunnen lezen is mijn vader nog niet al te lang geleden aan zijn hart geopereerd. Dat zorgde ervoor dat mijn moeder een kaartje over had. Toen ze vroeg of ik misschien met haar mee wilde naar Percossa, hoefde ik daar natuurlijk niet over na te denken.

Percossa, wie zijn ze en wat doen ze

Percossa is niet zomaar percussie. Janwillem, Freek, Eric en René halen muziek uit alles. Er zit ritme in alles. Van looprekken en wandelstokken tot plastic buisjes en buggy’s, de mannen van Percossa weten er iets moois uit te halen.

De show

De show begon met een knallend Thunderstruck van AC/DC zodat iedereen direct rechtop in de roodpluche theaterstoel zat. Wat er daarna gebeurde zorgde er echter voor dat de meeste mensen van hun stoel rolde. Van de lach welteverstaan. Er kwamen vier heel oude mannetjes tevoorschijn die muziek maakten met hun wandelstokken en looprekken. Het was hilarisch. Na dat eerste nummer gingen de maskers af, maar af en toe kwamen de grappige oudjes terug in de show.

Opdracht voor het publiek

Deze show had het publiek nog een speciale opdracht gekregen van tevoren. Neem iets mee waarvan je denkt dat de mannen van Percossa er geen muziek uit kunnen halen. Veel mensen hadden gehoor gegeven aan deze opdracht. Van gieters tot wc-rollen en van plastic tasjes tot een poederblusser hadden mensen meegenomen. Ze gingen de uitdaging aan en kregen inderdaad overal wel tenminste iets van geluid uit, hoewel ik het wel een klein beetje valsspelen vind als je met stift Olé schrijft op papier en dat dan het publiek af en toe laat roepen. Heb je dan geluid gekregen uit de stift en het papier, of uit je publiek? Ach, veel maakt dat natuurlijk ook niet uit, het was hartstikke leuk.

BAM!

BAM! heet de show waar ik was. Het was de eerste show in Nederland nadat Percossa jarenlang over de hele wereld zijn shows heeft laten zien en horen. Ik heb ervan genoten, het was geweldig. Helemaal enthousiast en hyper ging ik weer naar huis. Mam, bedankt dat ik mee mocht. Percossa, bedankt voor de geweldige avond.

1 thought on “Percossa in de Goudse Schouwburg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *