Waar ik mijn onderwerpen en ideeën vandaan haal

Mijn zoon vroeg laatst aan me of ik niet inmiddels al mijn ideeën had opgeschreven op dit blog. Dit is een voorbeeld waarom de bron van onderwerpen nooit opdroogt.

Je moet het zien

Ik vertelde hem dat ik, hoe meer ik schrijf, meer blogpost ideeën krijg. Onder andere door zo’n simpele vraag. Het is niet altijd zo dat ik overloop van de creativiteit, maar hoe meer ik schrijf, hoe gemakkelijker het wordt. Je ziet steeds makkelijker ergens een onderwerp in om over te schrijven. Niet alleen in een vraag van iemand, maar ook bijvoorbeeld tijdens het pannenkoeken bakken in een stalen pan.

Een lijstje achter de hand

Voor noodgevallen heb ik een lijstje achter de hand. Ik heb een tijdje geleden een lijstje gemaakt met posts die ik zou kunnen schrijven. Als ik het nu even niet weet dan kijk ik op dat lijstje en dan kies ik daar iets uit. Zo is er altijd een idee aanwezig om over te schrijven. Dat lijstje wordt telkens aangevuld als ik iets verzin waar ik niet direct over kan schrijven.

Vragen en opmerkingen

Soms, zoals in het voorbeeld van de inleiding, stelt iemand me een vraag waar ik meteen een artikel in zie. Een andere keer geeft iemand aan ‘joh kan je daar-en-daar niet eens over schrijven’. Af en toe gebeurt het dat ik iemand een plezier wil doen, zoals hier en hier en dan dus een compliment verpakt in een artikel geef. Natuurlijk krijg ik ook inspiratie van gewone gesprekken, die helemaal niet over mijn blog of over schrijven gaan.

Dingen die me opvallen

Natuurlijk schrijf ik alleen over dingen die ik leuk vind. Daarmee bedoel ik, waarvan ik het leuk vind om over te schrijven. Dingen die me opvallen, die ik grappig vind of raar. Dingen die me bezig houden. Over wat ik belangrijk vind en waar ik mijn mening over kwijt wil. Dat wil niet zeggen dat wat ik schrijf altijd de waarheid is. Het is voor mij de waarheid, maar dat hoeft het voor jou niet te zijn. Dat is het mooie van een blog. Het is persoonlijk. Het is geen wetenschappelijk onderzoek en niemand hoeft het met me eens te zijn. Misschien ben ik het er zelf niet eens meer mee eens over een jaar! Het zou zomaar kunnen, dat ik ergens dan heel anders over denk. En misschien schrijf ik daar dan ook wel weer een artikel over. Of niet, dat kan ook.

Doe jij ook iets creatiefs? En waar haal jij je inspiratie dan vandaan?

1 thought on “Waar ik mijn onderwerpen en ideeën vandaan haal

  1. I love to read your blog, because it gives me more of a glimpse into you. What you like, and who you are.
    Inspiration is wonderful when it comes from the most unlikely and unexpected places.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *