Nieuw binnen – servies

Naast al dat ontrommelen, opruimen, weggeven en weggooien van de afgelopen tijd komt er ook weleens wat nieuws ons huis binnen. Ik koop niet vaak iets nieuws. Als ik al iets nodig heb probeer ik het vaak tweedehands te kopen, of te winnen natuurlijk! Dit keer niet, ik spaarde een nieuw servies bij elkaar en ik ben er erg blij mee.

Zegels sparen met z’n allen

Zoals je heb kunnen lezen in de eerste en tweede week van de minimalism game, had ik nogal een allegaartje aan servies. Een bijmekaargeraapt zooitje zoals dat ook wel heet. Eind vorig jaar kwam er een spaaractie in de supermarkt bij ons om de hoek. Met 15 zegels had je een boekje vol en kon je met korting een deel van een prachtig servies aanschaffen.

Wat er op de foto staat is wat ik heb gespaard, maar dan heb ik natuurlijk meer dan een van het meeste. Wijnglazen en kopjes, ontbijtborden en dinerborden en schaaltjes. Dat is waar ik meer dan een van heb. Het allergrootste bord is een serveerschaal en daarvan heb ik er aan een genoeg. Verder kon je nog sparen voor grote schalen en een soort longdrinkglazen, maar daar had ik geen behoefte aan. Ik moet overigens wel mijn best doen om die dan niet alsnog aan te schaffen, voor de heb zeg maar. De actie is nu afgelopen, dus het kan niet meer, maar het heeft me wel wat moeite gekost.

Gordon Ramsay

Gordon Ramsay, van wie ik eigenlijk helemaal geen fan ben, heeft zijn naam en gezicht aan de actie verbonden. Het was zijn servies wat je kon sparen en zijn gezicht stond op de zegels. In mijn eentje kon ik nooit aan genoeg zegels komen voor al het servies wat ik nodig had, dus heb ik de hulp ingeroepen van vrienden en kennissen. Ik heb zelfs op de lokale weggeefgroep op facebook een oproepje geplaatst. Ik was heel blij toen de zegels van alle kanten binnen begonnen te stromen. Binnen korte tijd had ik alle zegels bij elkaar die ik nodig had voor mijn servies.

Verzamelen

Elke keer kocht ik iets, omdat niet alles altijd op voorraad was. Op deze manier groeide mijn nieuwe servies langzaam maar gestaag. Wanneer de ontbijtbordjes op voorraad waren nam ik die mee en als er weer schaaltjes waren laadde ik er daar wat van in mijn winkelmandje. Uiteindelijk had ik alles wat ik wilde en nu is mijn oude servies helemaal vervangen.

Ik vind het nieuwe servies zo ontzettend mooi! Simpel en neutraal, maar door het chevronmotief toch elegant. En had ik al gezegd hoe blij ik ermee ben?

Koop jij veel spullen nieuw of ga je ook vaak op jacht naar tweedehands? En hoe is het met jouw servies gesteld?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *