Minimalism Game – laatste week

De afgelopen weken heb ik elke maandag geblogd over de Minimalism Game, met uitzondering van vorige week. Vorige week liet ik je mijn wandeling zien, omdat mijn hoofd niet stond naar opruimen. Focus en besluitvaardigheid waren ver te zoeken. Helaas bleef dat de hele week zo. Mijn vader knapte op, maar mijn man had de hele week koorts. Daarom mocht ik mijn vader niet bezoeken in het ziekenhuis en dat deed meer met me dan ik had kunnen bedenken. Op het moment dat ik dit typ is het maandagmiddag, over een paar uur moet deze post online. Nog steeds heb ik nog niet alle dagen af, maar ik doe toch mijn best om het nog te redden. Ik vind minimalisme prettig, het geeft me overzicht. Ik hoop dat ik tegen de tijd dat de post online de game heb kunnen afronden, zo niet dan is dat ook niet erg. Sommige dingen zijn belangrijker dan een leger huis.

Ik hoop wel dat je er wat aan hebt gehad en dat we de game echt samen hebben gedaan. Zoals verwacht werd het deze week weer moeilijker dan de derde week. Natuurlijk niet alleen door wat er speelde, maar ook omdat er elke dag meer weggaat dan de dag ervoor. En ook al vond ik de eerste en tweede week ook moeilijk, achteraf waren die een eitje. Officieel gaat het spel 30 dagen door, maar omdat januari 31 dagen telt heb ik besloten te proberen de hele maand vol te houden. Wat me opvalt is dat het steeds makkelijker wordt om daadwerkelijk de spullen de deur uit te doen als ik eenmaal besloten heb dat ze weg kunnen. Dat besluiten, dat is het lastigste deel.

Dag 22:

Vandaag deed ik het volgende weg: drie riemen, een armbandje en antieke kinderschmink. Een bandana, een door mij gemaakt schilderij en een hemdje. Verder een lege kwastenrol, een vol notitieboekje, een steen en een oude to do list. De vier klapkratten van de bezorgservice van de supermarkt mogen weer terug, die leveren nog statiegeld op ook. Als laatste vond ik een oude nagelvijl, twee papieren de ooit belangrijk waren, twee paar oorbellen en heel oude, zelfgemaakte lippenbalsem.

Dag 23:

Op dinsdag vond ik het weer wat moeilijker. Dat hou ik toch wel hoor. Naarmate de weken vorderen vind ik het steeds moelijker worden, maar soms gaat het ineens weer makkelijk en dan is er weer een extra moeilijke dag. Gelukkig heb ik nog wat achter de hand voor extra moeilijke dagen.

Twee oude opbergdozen. Handig voor als ik weer dingen naar de kringloop ga brengen! Een lege emmer waar havermout in kwam, bewaard voor ‘altijd handig’, tien kerstkaarten en ander papier en een mixed media maaksel van mezelf. Daarnaast vond ik een lint wat bij een shirtje hoort, maar dat shirtje heb ik al even niet meer. Daarnaast nog twee paar oorbellen, een armband en een ketting. Twee grote vellen tissueppapier, bewaard om mee te knutselen en twee lege flessen contactlensvloeistof. Die flessen, die gebruikte ik omdat ik het even niet meer wist. Ik ontdekte nog een hele mand vol lege verpakkingen van voornamelijk verzorging en huishoudelijke artikelen. Die heb ik opgespaard om een keer een ‘opgemaakt’ blogpost te schrijven. Ik denk niet dat ik dat nog ga doen, omdat ik niet zoveel opmaak en dus een jaar moet sparen voordat ik een keer ergens over kan schrijven. Nu ga ik die mand dus rustig leeg maken op momenten dat ik niet aan mijn aantal kom. Op de laatste dag van de challenge zal ik eerst die mand leegmaken en daarna pas andere spullen bij elkaar gaan verzamelen om weg te doen.

Dag 24:

Vandaag, woensdag, ging het gelukkig weer wat makkelijker. Ik deed zes dinerborden weg, een gelezen Libelle Balance en het buikbandje van structuurjunkie. Mijn zoon kwam met twee te kleine joggingbroeken dus dat hielp ook lekker mee. In mijn lade met sokken en dergelijke vond ik een lege verpakking voor panty’s. Ook ben ik nog even in mijn hobbykamer bezig geweest. Daar heb ik een tweede mixed media project, een doos chalk, papieren knopen en een patroon voor een papieren schoen weg kunnen doen. Daarnaast mochten er twee plasic hoezen voor papier, een klein stukje stof en een reserveknoop voor een spijkerbroek de deur uit. Als laatste vond ik een lege uitnodiging voor een kinderfeestje, een gekregen verjaardagskaart en een buikbandje van het boek 999 vragen aan jezelf. Oh en natuurlijk nog een trui die ik nooit meer draag.

Dag 25:

Nog steeds is mijn hobbykamer aan de beurt. Deze kamer vind ik het moeilijkst op te ruimen, omdat ik overal nog wel wat mee kan. Of ik het ook doe, is een tweede. Daardoor bewaar ik echt alles in die kamer. Dat zorgt ervoor dat ik nauwelijks nog aan iets creatiefs toekom, anders dan schrijven.

Ik vond een verpakking beschimmelde sheaboter. Zelf verzorgingsproducten maken doe ik graag, maar blijkbaar niet zo graag dat ik zo’n pot snel genoeg opgebruik. Er lag nog een overdedatum tube wondzalf en een lint met een haakje eraan. De rest komt allemaal uit die hobbykamer: twee glazen flesjes om ooit wat leuks mee te maken, tissue- en andersoortig papier, stickers en rub-ons. Ik noem nu maar even geen aantallen, omdat dat inmiddels niet meer echt relevant is. Het uiteindelijke aantal van vandaag is wel 25. Verder ging er een mixed media projectje, een doosje in de vorm van een hart, een glinsterend takje en iets om shakercards mee te maken plaats maken voor iets anders. Of voor niks, gewoon lege ruimte is ook fijn. Uiteindelijk vond ik nog een deuvel en iets waarvan ik niet zeker weet wat het is. Waarschijnlijk iets om een tube makkelijk mee op te rollen om hem leeg te krijgen. Dag 25 zit er weer op.

Dag 26:

Eigenlijk heb ik geen zin meer om hele alinea’s te schrijven over wat ik heb weggedaan. Elk ienimieni dingetje apart te noemen. Daar wordt het ook wat veel voor nu. De samenvatting van vandaag is spullen uit de badkamer en uit mijn hobbykamer. Onder andere zonnebrandcreme van een paar jaar oud en stofjes waarvan ik zeker weet dat ik ze niet meer ga gebruiken.

Dag 27:

Veel lege verpakkingen, waar ik al wat over heb verteld bij dag 23. Voedsel wat we bijvoorbeeld gratis kregen bij de online boodschappenbestelling en alweer spullen die bewaard waren om ooit iets leuks mee te knutselen. Dat waren de grootste categoriën vandaag.

Dag 28:

Mijn zoon ruimde zijn kledingkast uit, daar kwamen vandaag de meeste spullen uit.

Dag 29:

Mijn zoon ruimde verder, een grote doos tel ik als 1 (daar zat zijn keyboard in, tot vandaag wilde hij die sta-in-de-weg graag bewaren) een stapel afval, een stapel plastic en een stapel papier tel ik alledrie als 1. Dat is dus al vier. Verder heb ik de doos van vandaag onder andere aangevuld met oude naaitijdschriften. Daar staan ook weer patronen in voor ooit.

Dag 30 en 31:

Deze dagen laat ik voor wat ze zijn. Ik vind het moeilijk om nu te stoppen, omdat het voelt als opgeven. Echter, ik geef niet op. Deze dagen worden alleen uitgesteld en ik weet nog niet tot wanneer. Op mijn hobbykamer laat ik een leeg doosje staan voor de kringloop. Zodra dat vol is, wordt het weggebracht. Ik zag dat mijn zoon nog 5 dingen had klaargelegd die weg mogen, dus die gaan de deur nog uit. Maar vijf is niet hetzelfde als dertig, dus ik vul er geen dag meer mee. Ik ben even klaar met intensief opruimen en speuren naar dingen die weg kunnen. Nu is het tijd om mijn vader te bellen. En nog een ritje richting kringloop te maken.

Laatste moment update

Over een kwartier gaat deze post online, dus dit is echt laatste-moment-werk. Ik dacht ineens aan de televisiekast. Daar heb ik 28 CD’s en DVD’s uitgehaald. Die heb ik aangevuld met twee broeken van mijn zoon (van die vijf dingen die hij had klaargelegd) dus dag 30 heb ik toch nog gehaald.

Hoe heb jij de minimalism game ervaren? Heb jij, net als ik, dingen weg kunnen doen waarvan je van tevoren dacht je dat nooit zou kunnen loslaten?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *