Minimalism Game – week 3

Zoals je al eerder kon lezen doe ik deze maand de minimalism game. Ik schreef over de eerste en de tweede week en nu is het tijd voor week drie. Mijn derde week begon vrij makkelijk. Ik ging verder met het papier in mijn hobbykamer en daarna kwam ik allemaal spullen tegen die ik al maanden geleden weg had willen doen, maar die nog steeds in huis lagen. En zoals je hebt kunnen lezen is een van de regels van het spel, dat de spullen die je weg wil doen ook daadwerkelijk zo snel mogelijk je huis verlaten. Het liefst dezelfde dag nog. Op die manier kan je je niet meer bedenken en loop je dus geen risico om de spullen weer terug in je huis te brengen. Laten we kijken naar wat ik deze week kon opruimen.

Dag 15:

Deze dag was makkelijk, ik maakte 15 stapeltjes van 10 papiertjes. Op naar de kinderen van de buurvrouw, die er graag mee knutselen,

Dag 16:

Het laatste knutselpapier is nu uitgezocht. Ik maakte nog acht stapeltjes. Verder vond ik vijf doosjes met verlopen medicatie, die zal ik netjes inleveren bij de apotheek. Weet iemand van jullie misschien wat ik met oude medicatie voor dieren moet doen? Wil je apotheek dat ook hebben? Ik kwam daarnaast een armband tegen die ik als ik hem draag, steeds verlies. Ik erger me eraan en zo mooi vind ik hem nu ook weer niet. Hup, weg ermee. Als laatste gingen er twee dopjes weg.

Dag 17:

Vijf kledingstukken en vier Tupperwareproducten. Twee Tupperware muffinvormen zelfs nog nieuw. Ik was ooit demonstratrice, maar ik stopte er mee en ik heb het al een aantal keer geprobeerd te verkopen. Nu ga ik aan bekenden vragen wie het wil en anders kan het naar de kringloop. Verder vond ik een kruik die ik nooit gebruik omdat ik hem onhandig vind en een oliediffuser die het niet goed doet. een setje stempeltjes met inkt die ik ooit kocht wegens goedkoop bij het Kruidvat, maar die ik in al die jaren nog nooit heb gebruikt. Als laatste heb ik een aspergeschiller, een bloempot, een borduurpakketje, een schilderijtje en een dienblad bij elkaar gezocht voor vandaag.

Dag 18:

Een koffer met Knex, van mijn zoon die daar al jaren niet meer mee speelt. Een grote portemonnee, die me heel handig leek maar die niet in mijn kleine tasje past. Verder liggen er een klein groen opbergdoosje, zes onderzetters voor glazen en een keukenrolhouder van Tupperware op de stapel. Het vreemdste wat ik vond waren overigens twee collectebussen van de Dierenbescherming. Ik was vorig jaar in oktober weer wijkhoofd en dan krijg je een grote doos met collectebussen toegestuurd, om uit te delen aan je collectanten. En het is de bedoeling dat je die bussen dat ook weer terugstuurt wanneer de collectebussen bij je zijn ingeleverd. En dat had ik netjes gedaan, dacht ik. Blijkbaar heb ik twee bussen over het hoofd gezien, dus die stuur ik zo snel mogelijk alsnog terug. Verder heb ik nog wat kleine dingen gevonden die weg mogen. een broekenhanger, een mini Minnie Mouse, een zeefje, een maatschepje, een rekenmachineen een afsprakenkaartje van de fysiotherapeut.

Dag 19:

Eindelijk deed ik het blauwe wollen babydekentje weg vandaag. Het lag op de bank, omdat wij graag onder een dekentje zitten als we bankhangen. Alleen deze deken was te klein en hij prikte en daarom werd hij nooit gebruikt. Eens kijken of ik er een baby (of ouders) blij mee kan maken. Daarnaast vond ik nog een doosje verlopen aspirine, twee houten spatels die niet lekker werken en een portemonnee. Ik ruimde een deel van de gekregen kerstkaarten weg en de oude mindfulnesscursus ga ik niet nog een keer doen. Die mag dus ook weg. Als laatste vond ik nog een duur Engels woordenboek, dat mijn zoon gebruikte in het jaar dat hij tweetalig onderwijs deed. Zonde dat dat nu in de kast blijft liggen terwijl iemand anders ermee blij gemaakt kan worden. Oh en ik vergeet bijna nog de kleding. Een paar bloezen en een trui, een sportshirt en een oude panty. Wat nog heel is gaat naar de non-food bank en de rest in de voddencontainer.

Dag 20 en 21:

Deze dagen vielen in het weekend. Ik ben heel erg druk geweest dit weekend met allemaal leuke dingen en daardoor heb ik weinig tijd gehad om te ontspullen. Wat ik wel gedaan heb is veel oude mails weggegooid, de meeste nog van 2016. Het is echt nergens voor nodig om die nog langer te bewaren. Ik deed denk ik tegen de 200 mails weg en die tel ik voor deze challenge als 41. Zo heb ik gelijk zaterdag en zondag gecovered. Maandag begin ik weer met de fysieke spullen.

Hoe ging jouw derde week van de minimalism game? Gaat het nog makkelijk of moet je echt zoeken om aan je aantal voor de dag te komen? Ik weet dat er mensen zijn die een soort bingo variant doen. Zij schrijven de nummers 1 t/m 30 op een blaadje en elke dag strepen ze af hoeveel dingen ze hebben kunnen wegdoen. Op die manier wordt het niet steeds meer, maar kan je zelf dagen met veel of weinig spullen een beetje afwisselen. Succes bij de vierde en laatste week!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *