Minimalism Game – week 2

Deze tweede week van het ruim je overtollige rommel op spel was (in het begin) inderdaad alweer een stuk moeilijker. Halverwege de week kreeg ik ook nog last van een fikse blaasontsteking waarvan ik echt wel wat ziek was, dus dat helpt niet mee. Toch is het gelukt! Lees mee en zie wat ik deze week de deur uit kon doen.

Dag 8: over-de-datum sladressing. Normaal maak ik dat altijd zelf, maar ergens aan het begin van de zomer had ik een keer een fles kant en klare dressing gekocht. Best lekker hoor, maar toch is hij achter in de koelkast beland en daarna vergeten. Weg ermee! Twee slechte thee-eieren, de een sloot niet meer goed zodat de losse thee alsnog in je glas dobberde en de ander zou moeten drijven, maar viel steeds om met heel veel geknoei als gevolg. Verder ging er een slecht sluitend sluitclipje weg en als drie barbecuegereedschappen. Als laatste nog een bordje.

Dag 9: Een Libelle, een bordje en een kom. Twee heel oude washandjes. Een hemdje in een voor mij veel te felle oranje-rode kleur. Als laatste nog wat over-de-datum dingen uit de voorraadkast; een flesje bakspray, een flesje rode wijnazijn en een doosje edelgistvlokken.

Dag 10: Deze dag hing ik op de bank, omdat ik erge last had van mijn blaasontsteking. Ik heb niks fysieks weggedaan, maar ik heb me wel van wat nieuwsbrieven afgemeld. Een opgeruimde inbox is tenslotte ook wel fijn. Daarnaast unlikete ik nog een aantal bedrijven op facebook, dus mijn tijdlijn is ook weer netjes. Ik heb geen idee van hoeveel dingen ik me heb afgemeld, maar het waren er in elk geval meer dan 10.

Dag 11: Vanuit een hobbygroep op facebook kwam de opdracht om washitape uit te zoeken en op te ruimen. Vier rolletjes mochten een andere scrapper blij maken. Daarnaast deed ik nog wat kleding weg, namelijk twee bloezen en een vestje. Ik bleek 3 aangebroken potjes komijn te hebben, die heb ik bij elkaar gemikt dus 2 van de potjes konden de kruidenvoorraad uit samen met een aangebroken zakje kipkruiden. Als laatste nog een tijdschrift. Dit keer geen Libelle, maar een Zin. Deze lag op de stapel gekregen Libelles.

Dag 12: Vier plastic hoesjes voor Magic the Gathering kaarten vandaag. Mijn zoon deed ze weg omdat ze wat uitgescheurd waren. Een boek wat ik heb uitgelezen, waar ik niet veel aan vond. Een vetplant die de geest gegeven had en zo rot bleek van binnen dat hij afbrak. Verder ben ik begonnen in mijn hobbykamer. Ik heb veel papier en ook veel restpapier, heel veel restjes papier waar ik weinig meer mee doe. Maar, zelfs de kleinste snippers heb ik bewaard. Soms omdat ik het zo mooi vond, soms uit zuinigheid en soms ook gewoon omdat ik dat nu altijd deed. Dat moet maar eens over zijn. Er is papier wat ik al meer dan 10 jaar heb. Daar ga ik vast nooit meer wat mee doen. In elk geval niet met die kleine stukjes. Ik heb dus alle kleine stukjes geteld en per 10 papiertjes heb ik 1 geteld. 60 Kleine en soms wat grotere stukjes papier gingen vandaag dus weg. Wat een last van mijn schouders is dat! Ik hoef er niks meer mee. Het blokkeert mijn creativiteit.

Dag 13: Nog meer papier vandaag. Het ging gisteren zo lekker! Voor jou is er zo niet veel aan denk ik, want vandaag deed ik echt alleen maar papier weg. Het ging hetzelfde als gisteren, een stapeltje van 10 papiertjes telde ik als 1. 130 kleine papiertjes waar ik nog wat mee moest van mezelf zijn weg.

Dag 14: De laatste dag van de week en weer ben ik bezig geweest in mijn hobbykamer. Het wordt tijd dat ik daar alleen spullen bewaar waar ik blij en creatief van word. Vandaag ging ik weer verder met het papier, maar gelukkig voor jou ben ik daar bijna doorheen. Er gingen 12 stapeltjes van 10 papiertjes weg, een najaarscatalogus van een stempelmerk en een plastic hoes om papier in te bewaren. Die laatste was helemaal kapot, maar toch zat er nog papier in. Dat papier heb ik, na het uitgezocht te hebben natuurlijk, maar even ergens anders in opgeborgen.

Aan het begin van deze tweede week van de minimalism game ging het bedenken wat er weg kon wat stroef, maar toen ik eenmaal met het papier begonnen was ging het als een trein. Met de grotere stukken ga ik nog wel even naar een kleuterschool of zo, misschien hebben zij er nog iets aan.

Hoe ging het bij jou deze week? Ben jij ook zo lekker opgeschoten?

1 thought on “Minimalism Game – week 2

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *