Minimalism Game – week 1

De eerste week van het spel is meestal niet zo erg moeilijk. Komende week wordt het al lastiger om dingen te vinden die je niet meer gebruikt en waar je ook daadwerkelijk afstand van kan doen. Het is aan de ene kant zo dat je brein gewend raakt aan loslaten. Daardoor wordt het de deur uit doen van grotere aantallen spullen makkelijker. Maar je moet ook meer dingen verzamelen. Elke dag weer. En dat is soms moeilijk en zelfs emotioneel zwaar. Want wat doe je met dat vaasje wat je kreeg van je overleden oma, maar wat je spuuglelijk vindt en nooit gebruikt? Of die stropdas die je kreeg van je vader toen je net aangenomen was bij je eerste baan, terwijl je nooit stropdassen draagt?

Dit is wat ik weg kon doen in de eerste week van de mininalism game:

Dag 1: een oude Libelle. Mijn moeder heeft een abonnement op het tijdschrift en eens in de zoveel tijd krijg ik een stapeltje van haar. Hartstikke lief natuurlijk en ik lees ze erg graag! Maar wat doe je ermee als je ze gelezen hebt? In het begin bewaarde ik ze. Ik bewaarde tenslotte alle tijdschriften, want misschien wilde ik ze nog weleens lezen? Niet dus. Ik geef ze tegenwoordig aan de buurvrouw. Haar moeder gebruikt ze op de school waar zij lesgeeft om collages te maken. Zo worden ze dus steeds opnieuw gebruikt tot er niets meer van over is. En dat is fijn!

Dag 2: weer twee Libelles. Ik heb doorgelezen de laatste dagen 🙂

Dag 3: verrassing! Een Libelle. Nu komen er voorlopig andere dingen met af en toe nog een tijdschrift er tussendoor, beloofd! Een kapotte riem. Die riem was echt een miskoop. Na een paar weken dragen kwamen er al lelijke scheuren in het bovenste laagje. Ik draag er meestal wel wat langs overheen dus hij kon nog wel een tijdje mee, maar nu kan het echt niet meer. Ik kan hem niet eens meer aantrekken zonder gedoe, omdat de gesp steeds achter de scheuren blijft hangen. Als laatste nog een speciaal schoonmaakmiddel voor mijn contactlenzen. Dit was over de datum en op mijn ogen ben ik zuinig. Ze doen het niet zo heel goed, maar wat ze doen wil ik wel heel graag dat ze ook blijven doen. Dit is een schoonmaakmiddel voor af en toe. De dagelijkse vloeistof gaat altijd ruim voor de houdbaarheidsdatum op.

Dag 4: Drie t-shirtjes. Ik had ze van iemand gekregen, maar ze zijn niet mijn kleur. Ik draag ze niet en ik heb nog genoeg andere shirts die ik wel graag aantrek, dus deze kunnen iemand anders blijmaken. En een Libelle, alweer.

Dag 5: Drie broeken die ik niet meer pas. Ik ben het afgelopen jaar wat afgevallen en dat scheelt twee maten. In deze broeken wil ik nooit meer passen, ook al is een van de broeken ooit mijn lievelingsbroek geweest. Ze mogen weg. Een legging die ik kreeg bij de t-shirts van dag 4. Niet mijn kleuren. Ik heb hem een tijdje als thuisbroek gedragen, omdat hij wel ontzettend lekker zit, maar daar heb ik ook andere leggings voor. Leggings met kleuren die ik wel buiten durf te dragen. En ik weet wel dat het saai wordt, maar ik deed ook nog een Libelle weg.

Dag 6: We zijn met zegels van de supermarkt aan het sparen voor nieuw servies, dus het oude allegaartje mag langzamerhand de deur uit. Ik deed vandaag daarom twee kommen en twee bordjes in de doos voor de kringloop. Ook vond ik tijdens het uitzoeken van de was een washand en een sok, beide met een groot gat. Die kunnen dus mooi in de textielbak waar ook vodden in mogen.

Dag 7: Een bloempot en een Aloë. Mijn man heeft nogal groene vingers en planten krijgen vaak als vanzelf stekjes. Als ik ze verzog niet. Dan gaan ze dood. Ik ben blij dat hij er gevoel voor heeft, want ik hou wel heel erg van planten in huis. Op dit moment hebben we veel teveel Aloë planten dus af en toe geven we er een weg. Op zaterdagavond gingen we op koffievisite en in plaats van een bloemetje namen we een Aloë mee, in een mooie pot die we nog hadden staan (en voor de mensen die het vreemd vinden dat we gebruikte dingen weggeven, ik weet dat de mensen waar we naartoe gingen dat juist leuk vinden. Het is duurzaam en gaat verspilling tegen). Ook gaf ik nog een Aloë aan een buurvrouw. Verder ging het broodrooster kapot, dus dat was een makkelijke vierde. Als afsluiter heb ik nog twee kommen en een bordje van ons oude allegaartjeservies in de doos gestopt.

Op naar week 2! Hoe ging het bij jullie in de eerste week?

1 thought on “Minimalism Game – week 1

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *