Minimalism game – de introductie

Elk jaar doe ik wel een keer een minimalism game. Dit spel is bedacht door Joshua Fields Millburn en Ryan Nicodemus van theminimalists.com. Deze erg inspirerende mannen leven met zo weinig mogelijk spullen. Niet omdat ze niks hebben, maar omdat ze dat graag willen. Het geeft rust om geen spullen om je heen te hebben waar je iets mee moet of die onnodig ruimte innemen.

De bedoeling van de minimalism game is simpel. Ontdoe je huis van onnodige rommel in 30 dagen. En, heel belangrijk, doe het niet alleen. Zoek een vriendin, zus of facebookgroep om elkaar te steunen en aan te moedigen. Wie de game het langst volhoudt wint. Als iedereen die meedoet het volhoudt tot het einde van het spel, dan wint iedereen. Maar ook als je niet wint heb je natuurlijk gewonnen. Je hebt dan een huis met minder overbodige troep dan voordat je begon en dat is ook heel wat waard!

De spelregels zijn gemakkelijk. Als je kan tellen, kan je meedoen. Op de eerste dag van de maand zorg je dat er 1 ding je huis verlaat, op de tweede dag neem je afscheid van twee dingen. Op de derde dag 3 en zo ga je door totdat je op de laatste dag van de maand 30 spullen wegdoet. Aan het eind van het spel heb je dan 465 overbodige spullen de deur uitgedaan. De bedoeling is dat je echt elke dag zorgt dat je de gekozen dingen daadwerkelijk uit je huis krijgt. Breng ze naar de kringloop, stop ze in een kledingbak voor een goed doel, gooi ze in de kliko, enzovoort. Als je ze wil verkopen zet je ze dezelfde dag nog op internet. Zelf kies ik ervoor om dat eens per week te doen. Aan de ene kant, omdat ik jullie volgende week en de weken daarna updates wil geven met foto’s van wat ik laat gaan, maar ook heel praktisch omdat het me veel teveel tijd kost om elke dag naar de kringloop te fietsen.

Ik kijk alvast uit naar mijn legere, rustige huis. Mijn huis zal nooit echt minimalistisch worden, maar een aantal jaren opletten wat er binnen komt en dingen waar we niet van houden eruit bonjouren zorgt wel voor ademruimte en overzicht. En jij? Heb jij wel eens een mininalism game gedaan? Hoe beviel het?

 

1 thought on “Minimalism game – de introductie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *