Mijn top 10 favoriete schoonmaakmiddelen

Iedere zichzelf respecterende huisvrouw heeft haar favoriete schoonmaakmiddelen. Vandaag wil ik mijn top 10 met je delen.

10. Method Douche

Dit is een badkamerreiniger voor het onderhoud, dus niet voor het grove poetswerk. Je spuit deze reiniger na het douchen op de wanden van je douchecabine en daardoor hebben kalk en zeepresten minder kans om aanslag te veroorzaken. Doet wat ‘ie belooft, maar ik vergeet hem nog weleens te gebruiken. Method claimt dat al hun ingrediënten duurzaam en  van natuurlijke oorsprong zijn.

9. Dreft Platinum All in One

Bij deze vaatwasblokjes heb je geen zout en spoelglansmiddel meer nodig. De vaat wordt erg schoon, maar ruikt wel een beetje chemisch. Deze gebruik ik als ik die van Melaleuca niet in huis heb.

8. Method Steel for real RVS reiniger

Een roestvrijstaal reiniger en verzorger die niet alleen vlekken wegtovert, maar ook een beschermende laag over je RVS legt. Ik gebruik deze steel for real niet zo vaak. Meestal alleen als ik in de keukenzone werk, maar ik hou ervan. Hij doet wat ‘ie belooft en ruikt daarbij ook nog eens geweldig.

7. Stoffer en blik

Waar een ander misschien een kruimeldief gebruikt, zweer ik bij mijn stoffer en blik. Simpel en snel in gebruik en heel handig voor alle hondenharen die overal samenklitten. Ook gebruik ik mijn stoffer en blik vaak op de trap, zodat ik niet moeilijk hoef te doen met de stofzuiger.

6. Diamond Brite vaatwastabletten

Veel van mijn schoonmaakmiddelen bestel ik maandelijks bij Melaleuca. Melaleuca the Wellness Company is een shoppingclub waar je, als je er lid van bent, met grote kortingen wellnessproducten kan aanschaffen. Je bent dan verplicht maandelijks een bestelling te plaatsen. Wij bestellen er onder andere deze vaatwastabletten. Ze werken heel goed, bevatten geen ellendige ingrediënten zoals chloor en ammonia en ze laten geen chemische geur achter in de vaatwasser. Je moet er wel zout en glansspoelmiddel bij gebruiken.

5. Ecosense Tough & Tender allesreiniger

Ook mijn allesreiniger komt van Melaleuca. Alle Ecosense producten komen in onverdunde vorm en dat scheelt heel veel afval. Ik koop een fles reiniger en een spuitfles, doe een klein laagje reiniger in de fles en vul de rest aan met water. Ik doe minstens een half jaar met een fles geconcentreerde reiniger, dus ik heb er weinig afval van en ik hoef niet zo vaak nieuwe schoonmaakmiddelen te kopen. De allesreiniger ruikt heerlijk, doet zijn werk en kan zelfs gebruikt worden op mijn aanrechtblad van composiet.

4. DIY gootsteenscrub

Voor de RVS gootsteen gebruik ik vaak een zelfgemaakt schuurmiddel. Hiermee wordt mijn gootsteen weer helemaal schoon en hij gaat er zelfs van glanzen. Ook alle nare luchtjes die nog weleens in de gootsteen hangen verdwijnen bij gebruik van dit middel. Het is gemaakt van baking soda en verschillende essentiële oliën met antibacteriële werking.

3. Tupperware glasdoekje

Wanneer je deze doek vochtig gebruikt op je ramen, dan maak je zonder gedoe je ruiten streeploos schoon. Daardoor kan je gemakkelijk een stukje van een raam doen en hoef je niet altijd je hele raam schoon te maken. Ik maak in combinatie met de doek meestal gebruik van Ecosense Clear Power, maar dat is in principe niet nodig.

2. Miele Parket&Co 2000

Onze stofzuiger is er een speciaal voor harde vloeren. Wij hebben bijna overal hout op de vloer en waar we geen hout hebben, liggen tegels. Alleen maar harde vloeren dus en daarom is deze stofzuiger een uitkomst. We hebben hem alweer een jaar of tien denk ik ondertussen en hij doet het nog steeds uitstekend, ondanks alle katten- en hondenharen die hij in zijn leven al heeft moeten opzuigen. De verschillende hulpstukken zijn ook handig. Ik gebruik ze niet allemaal, maar de meesten toch wel regelmatig.

1. Microvezeldoekjes

Het duurzame antwoord op keukenrol is al jaren natuurlijk het microvezeldoekje. Door de structuur heb je nauwelijks schoonmaakmiddel nodig. Ik gebruik ze al jaren en ik wil niets anders meer. Soms koop ik per ongeluk van die katoenen vaatdoekjes, maar die bevallen toch een heel stuk minder goed. Weinig afval, weinig schoonmaakmiddel, vrijwel geen strepen en ze kunnen in de wasmachine en zelfs in de droger. Het enige waarop je moet letten is dat je ze niet mag wassen met een wasverzachter. Dan raken de vezels verstopt en dan werken ze niet meer zo goed. Mocht je ze per ongeluk wel met wasverzachter hebben gewassen, dan was je dat er gelukkig ook zo weer uit en zijn ze weer klaar voor gebruik.

 

 

 

1 thought on “Mijn top 10 favoriete schoonmaakmiddelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *