Margriet Winterfair

Vorige week was de Margriet Winterfair in de Brabanthallen in Den Bosch. En hoewel het is opgezet als een groot koopfestijn, heb ik toch genoten van de dag die ik er met een goede vriendin was. Ale zalen waren mooi versierd, natuurlijk met winterse tafrelen en veel kerstbomen. De sfeer was goed en iedereen had het naar haar zin. Wij waren er op zondag en het was een stuk minder druk dan ik had verwacht.

Lijstje

Ik mag dan minimalistische neigingen hebben, ik doe ook heel makkelijk impulsaankopen. Hoewel dat nu wel minder is dan vroeger, doe ik wel mijn best om het in de hand te houden. Voor je het weet neemt mijn impulsiviteit mijn hersenen over en kom ik thuis met allerlei dingen die in de volgende Minimalism Game de deur weer uitgebonjourd worden. Daarom had ik van tevoren een lijst gemaakt. Ik mocht van mezelf alles kopen wat er op die lijst stond. Sommige dingen stonden erop voor mezelf, zoals een nieuwe badjas of een merk huidverzorging wat ik graag wil uitproberen. Daarnaast stonden er dingen op om die oude Klaas een beetje te helpen voor 5 december.

Bijna niets

Uiteindelijk vond ik bijna niets van mijn lijstje op de winterfair. Blijkbaar is wat ik leuk vind niet heel algemeen. Er stonden veel kramen met lederen producten, vooral tassen. Daarnaast heel veel kleding (maar geen badjassen) en goedkope sieraden. Toch heb ik wel een en ander gekocht

Eten en drinken

Er was veel om te proeven. Het meeste liet ik aan me voorbij gaan, omdat er veel vlees en zuivel aangeboden werd. Sommige dingen heb ik wel geproefd en mijn vriendin, die niet puur plantaardig eet, proefde bijna alles. De bedoeling van al dat proeven was natuurlijk meestal dat je gelijk kocht wat je lekker vond. Ik heb wat lekkere soorten hummus gekocht van Maza, maar verder niets.

Nou ja, niets te eten voor thuis bedoel ik dan. We hebben heerlijk geluncht met soep van Zomoetie. Ze zeiden vegan soep te hebben, maar achteraf weet ik niet of het echt veganistisch was of alleen maar vegetarisch. Ook hebben we daar later nog een fruitsalade gekocht. Ergens anders namen we als afsluiter nog een lekker patatje.

Gifvrije nagellak

De nagellak van Zoya staat er al jaren om bekend gifvrij te zijn. In de nagellakken van Zoya zit géén tolueen, kamfer, formaldehyde, formaldehyde hars, parabenen, TPHP, xyleen, ethyl tosylamide, dibutylftalaat en lood. Alle kleuren nagellak van Zoya zijn veganistisch en dierproefvrij. Daarnaast hoor ik alleen maar jubelverhalen over de kwaliteit. Tijd om dit merk eens uit te proberen dus. Ik kocht drie kleuren nagellak en een flesje remover.

Tóch impulsaankopen

Ik kwam van Kneipp vegan lippenbalsem en handcreme tegen. at had ik niet nodig, maar ik gebruik het wel veel. Zeker in deze tijd van het jaar. Impuls, maar niet onnodig dus. Het komt wel op en voordat het zover is wordt het met liefde gebruikt.

Verder kocht ik een paar oorbellen. Hele mooie zilverkleurige met een turquoise steen in het midden. Ik heb ze in eerste instantie netjes laten hangen. Toen later bleek dat er bijna niets was van mijn lijstje, ben ik weer teruggelopen om ze toch te kopen. Ik heb ze nog niet gedragen, omdat ik deze oorbellen heel zomers vind. Maar ik ben er wel heel blij mee!

Als laatste, of eigenlijk als eerste, kocht ik een shawltje. In een van de eerste stands liep ik er al tegenaan. Prachtig oudroze met opengewerkte stukken erin. Ik wilde hem laten hangen, omdat ik geen dingen wilde kopen die niet op het lijstje stonden. Tot ik de prijs zag. Achteraf misschien niet heel slim, want het is vast niet heel ethisch geproduceerd. Toch heb ik hem gekocht en ook al een paar keer gedragen. Deze shawl is zó mooi en past gemakkelijk overal bij. Ik ben er dan ook zeker van dat ik hem nog jarenlang met plezier zal dragen. Op ethische productie van kleding let ik meestal niet echt, maar dat is iets wat ik wel meer wil gaan doen. Ik vind het namelijk wel belangrijk. Gelukkig koop ik meestal mijn kleding tweedehands dus dat is een prima eerste stap.

Ga jij weleens naar zo’n soort evenement?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *