Je aromadiffuser schoonmaken

Wanneer je zoals ik, je aromadiffuser met grote regelmaat gebruikt, ontkom je er niet aan om hem zo nu en dan een schoonmaakbeurt te geven. Als je alleen spullen hebt die je als favoriet beschouwd ben je sowieso geneigd om beter voor die spullen te zorgen. Je wilt tenslotte liever niet dat ze kapot gaan, ze hebben niet voor niks de een na de andere opruimronde overleefd.

Stekker eruit

voor je begint is het handig om de stekker uit het stopcontact te trekken. Je wil natuurlijk niet per ongeluk onder stroom komen te staan. Daarna haal je het deksel eraf en als jouw diffuser een aparte bovenkant heeft waar je de olie in kan doen, verwijder je die ook. De bovenkant en het deksel kan je afwassen in een sopje met warm water. De basis neem je af met een vochtig doekje.

De binnenkant van je aromadiffuser schoonmaken

Nu is het tijd om de binnenkant schoon te maken. Door al het water wat er dagelijks verdampt wordt is de kans groot dat er kalkaanslag is ontstaan. We gaan dus aan de slag met een van de beste natuurlijke schoonmaakmiddelen die ik ken, azijn. Je doet een beetje water met ongeveer 1/3 azijn in het watercompartiment. Daarna zet je de diffuser weer in elkaar. Nadat je de stekker terug in het stopcontact gedaan hebt, zet je hem 15-20 minuten aan. De diffuser gaat nu het water met de azijn verdampen. Dat ruikt niet lekker, maar gelukkig hoeft het niet zo lang.

Klaar voor het volgende gebruik

Als het goed is, heeft de azijn gezorgd voor een brandschone binnenkant van je diffuser. Niet alleen het watercompartiment is nu schoon, maar ook alle kleine hoekjes en gaatjes waar normaal gesproken waterdamp komt. Daar kom je met een gewoon schoonmaakdoekje niet zo gemakkelijk bij! Gooi het resterende water/azijn mengsel weg en neem de binnenkant nog eens af met een vochtige doek. Doe nu gewoon water in de diffuser en laat dit een uurtje verdampen. Dan zijn alle azijnresten eruit en kan je weer genieten van de lekkere geuren van je olie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *