Is de Minimalism Game wat teveel van het goede?

De hele maand januari en ook nog een beetje daarna, heb je kunnen lezen over mijn minimalisme spel. De bedoeling hiervan is het creëren van ruimte in je huis en in je hoofd. Dagelijks deden we een ding meer dan de vorige dag weg. Aan het eind van de maand heb je dan bijna 500 dingen minder waar je wat mee moet.

Het is teveel

Wil jij wel die uitkomst, maar zie je het niet zitten om zoveel in een keer te ontrommelen? Dan kan je ervoor kiezen om een andere aanpak te hanteren. Als je het teveel vindt om elke dag meerdere dingen te verzamelen en de deur uit te brengen, doe dat dan niet. Als je er geen tijd voor hebt of er onzeker over bent of je het wel kan, doe het dan anders.

Elke dag maar 1 ding

Een heel prettige andere manier om je huis en je hoofd minder in beslag te laten nemen door onnodig spul is de volgende. Spreek met jezelf af dat je elke dag iets uitzoekt om weg te doen. Elke dag 1 ding klinkt al heel wat simpeler dan op de laatste dag van de maand 31 dingen, toch? En mocht je dan op een dag meer dingen vinden, dan is dat een bijkomend voordeel. Het is alleen met deze methode niet meer dat dat moet. De verplichting van veel spullen wegdoen is eraf. Zolang je dagelijks maar iets kan vinden en het ook daadwerkelijk weg doet is het prima. Dat wegdoen hoeft wat mij betreft niet dezelfde dag nog hoor. Het zou wel het mooiste zijn, maar dan wordt het alweer een heel andere opgave elke dag. Kies een dag uit in de week om alles weg te brengen, bijvoorbeeld naar de kringloop, de milieustraat of de textielbak en doe dat dan ook. Zorg ervoor dat je een dag kiest waarop je altijd wel wat tijd hebt, bijvoorbeeld zaterdag. En zet het in je agenda. Plan het echt. Anders komt het er vaak niet van.

Na een jaar

Na een jaar heb je 365 dingen weggedaan. Dat klinkt niet zo extreem als bijna 500 dingen in een maand, maar dat hoeft ook niet. Een huis met 365 dingen minder dan een jaar geleden is ook al een stuk leger en opgeruimder. Bovendien leer je betere keuzes maken. Dat ene leuke decoratiedingetje bij die goedkope winkel laat je waarschijnlijk staan, omdat je weet dat je vorige week iets soortgelijks hebt weggedaan. Dit soort gewoontes zorgen dus niet alleen dat er spullen uit je huis gaan, maar ook dat er minder binnenkomt. En dat is niet alleen prettig voor je leefomgeving, maar ook voor je portemonnee.

Heb jij meegedaan met de Minimalism Game? Doe je een ding per dag? Of bewaar je gewoon alles?

1 thought on “Is de Minimalism Game wat teveel van het goede?

  1. I do not do the game, but I do love to remove clutter from my home. It does make life so much easier as you don’t see things that take up your mind. Sometimes it is good to just let things go!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *