In de vakantie stand

De afgelopen week heb je maar weinig van me kunnen lezen. Ik was alweer terug van een weekend in een vakantiebungalow, maar ik bleef een beetje hangen in de luie sfeer van lekker doen waar je zin in hebt. Vakantie in eigen tuin en eigen stad.

De zin om te schrijven was er wel

Ik had wel heel veel zin om te schrijven, maar weinig tijd. We deden zoveel leuke dingen! Daarnaast ging mijn zoon veel uit logeren én zat ik met de nieuwe AVG-regels in mijn maag. Dat laatste, daar ben ik wat mee aan het doen, dus dat komt goed. De rest, daar heb ik lekker van genoten.

Uit eten

Wij gaan bijna nooit buiten de deur eten. Nu was het drie keer in een week raak. Vier keer zelfs, als je de lunch in Deventer van vorige week zaterdag meetelt. Die lunch was heel gezellig, maar ik zal niet meer zo snel naar hetzelfde restaurant gaan. Helaas was het een aanfluiting. We kregen niet wat we hadden besteld, de bediening was onduidelijk en het eten was nog net niet aangebrand. Gelukkig zaten we lekker in de zon.

Dinsdag at ik met mijn zoon bij Miss Nice Banana. Een pas geopende vegan foodbar met een grote liefde voor bananen. Ik at de Nice Banana Soup, die heel anders smaakte dan ik had verwacht maar wel erg lekker. Mijn zoon nam een smoothie met ananas en granola, hij genoot ervan en had er een hele maaltijd aan.

  

Vrijdagavond aten we bij De Kleischuur, een in een monumentaal pand gevestigd restaurant. Ik at er een geweldige veganistische lasagne op basis van aubergine en mijn man at een biologische runderburger. De bijpassende wijnen waren erg lekker en goed uitgekozen.

Als laatste at ik zaterdagmiddag bij Your Foodprint. Een vegan lunchrestaurantje met een winkel. Ook Your Foodprint is nog niet zo lang open, dus ik wilde er heel graag een keer naartoe. Daar koos ik voor de wrap met gyros en mijn man voor de algenburger. Samen deelden we een flesje combucha met gember. Ook dat was erg lekker allemaal.

Alledrie de eetgelegenheden zou ik van harte aanbevelen en ik ben van plan om naar allemaal nog minstens een keer terug te gaan.

Ik koop ook weleens wat

Dat ik hou van het bezitten van weinig spullen betekent niet dat ik nooit iets koop. Mijn zoon had nauwelijks nog zomerkleding dus met hem ben ik gezellig een ochtend de stad in geweest. Later ook nog met mijn man, hij had een muziekboek nodig. Voor mezelf kocht ik nieuwe dag- en nachtcreme. Niet heel spannend allemaal, maar wel heel nodig. Ook keken we nog even bij Vrijbuiter voor het een en ander, maar daar kwamen we met lege handen weer naar buiten. Oh ja ik vergeet bijna ons bed! We hebben nog geen nieuwe gekocht, maar dat is wel hard nodig. We hebben dus lekker even een uurtje bij Beter Bed proefgelegen op verschillende matrassen. Nu moeten we gaan nadenken over wat we precies willen.

De vakantie is weer over en toch ook weer niet

Mijn zoon moest vanmorgen weer naar school, na twee weken vakantie. Voor mij begon ook het gewone leven weer. Ik stond voor 9.00 alweer in de sportschool. Mijn man heeft met het gewone leven voorlopig nog niet veel te maken. Hij is namelijk drie maanden vrij. Even er tussenuit. Lekker hoor, maar ik moet wel opletten dat ik niet ook drie maanden vakantie ga vieren, dan komt er van mijn huishouden en van mijn blog maar weinig terecht vrees ik!

Heb jij een fijne vakantie gehad?

1 thought on “In de vakantie stand

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *