Ik heb artrose

Al vanaf mijn 33ste heb ik artrose. Dat is meestal niet erg. Ik kan er, voornamelijk doordat ik zoveel sport, prima mee leven. De sterke spieren ondersteunen mijn gewrichten en daarom heb ik minder tot geen pijn.

Behalve als ik ga collecteren, heb ik gemerkt. Maandagavond liep ik met een collectebus langs de deuren. Voor het Reumafonds, de ironie druipt er vanaf. Maar nu heb ik pijn. Veel pijn, in mijn vingers vooral, maar ook in mijn polsen.

Typen doet zeer daardoor. Vandaar ook dit zeer korte bericht. Hopelijk gaat het in het weekend beter en heb ik volgende keer weer wat zinnigs te vertellen.

Ik heb een creme, die helpt tegen spier- en gewrichtspijn en die werkt wel goed gelukkig. Daardoor heb ik geen pijn als ik mijn handen laat rusten. Vanaf nu ga ik dus weer verplicht lui doen.

Tot volgende week!

3 thoughts on “Ik heb artrose

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *