Vanaf nu heb ik hulp aan de achterkant van mijn blog

Van de week schreef ik al over dat ik met de AVG in mijn maag zat. Gelukkig wordt daar nu aan gewerkt. Ik liep niet alleen daar tegenaan, maar ook tegen andere, meer technische dingen. Ik vind het allemaal erg ingewikkeld. Gelukkig heb ik nu hulp. Mijn man heeft veel technische kennis en ook over de AVG weet hij vanuit zijn werk veel. Hij heeft aangeboden om me te gaan helpen met de achterkant van dit blog.

Een groen slotje

Sinds gisteren heb ik dan eindelijk een groen slotje bij mijn websiteadres. Ook staat er nu https voor de domeinnaam in plaats van http. Een SSL certificaat heet dat, heb ik me laten vertellen. Dat is een van de dingen die volgens de nieuwe privacywet geregeld moeten zijn voor 25 mei aanstaande.

Privacyverklaring

Ook is het nodig om een privacyverklaring te hebben. Daarin staat of je gegevens verzamelt van je bezoekers. Als je dat doet, welke dan en wat doe je dan met die gegevens. Met zo’n privacyverklaring zijn we nog bezig, maar ook dat komt goed voor 25 mei.

Is er nog meer nodig?

Wat en of er nog meer nodig is weet ik niet. Dat zoeken we nog uit. Ik weet dat ik er aan de late kant mee ben. Ik ben erg goed in dingen voor me uit schuiven die ik niet snap of waar ik tegenop zie. Gelukkig is mijn man anders, die vat de koe bij de horens en zoekt het gewoon uit. Dat hij me nu te hulp schiet scheelt me een hoop gedoe, slapeloze nachten en misschien zelfs boetes.

De technische kant van dit blog

Schrijven vind ik leuk. Ik kan het ook best aardig, al zeg ik het zelf. De techniek achter de blog, daar heb ik minder mee. Gelukkig gaat mijn man nu ook met die techniek voor me aan de slag. De gebruikte plugins worden door hem onder de loep genomen om te kijken of het wel logisch is dat ze erop staan. Alles wordt vanaf nu regelmatig geupdate en gebackupt. Met andere woorden, voor mij zal het een stuk prettiger werken omdat ik me niet meer het hoofd hoef te breken over wat ik bijvoorbeeld met een update van een plugin moet. Als er bij zo’n update allerlei waarschuwingen staan dan durf ik niet meer te updaten. Hij zoekt dan uit of het kan of niet, in plaats van het op z’n beloop te laten zoals ik zou doen.

Samenwerken is leuk!

Bijkomend voordeel is dat we samen ergens aan werken. Natuurlijk doen we vaak dingen samen, maar dat is anders. Dat is niet hetzelfde als het samen ergens naartoe werken. Samen een doel hebben. We hebben wel doelen samen, maar die zijn meer gericht op ons gezin. Doelen over wonen, opvoeden en het aflossen van de hypotheek bijvoorbeeld. Nu hebben we een ander soort gezamenlijk doel. Dat is niet alleen leuk, het werkt ook motiverend. Ik schreef al graag posts op thuisbijmarlies, maar nu is het nog leuker geworden.

1 thought on “Vanaf nu heb ik hulp aan de achterkant van mijn blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *