Eindelijk dan de veel gevraagde Harley en zijn nierstenen update

Van de week heb ik weer urine van Harley ingeleverd bij de dierenarts voor onderzoek en daarom vond ik het weer tijd voor een tweede update. Ik vond het fijn dat veel van jullie naar hem vroegen!  Een paar weken geleden kwamen we erachter dat Harley nierstenen had. Harley is onze Dalmatiër en hij is dit jaar zes geworden. Nierproblemen komen bij Dalmatiërs in verhouding veel voor en met de juiste voeding kan je de kans erop verkleinen, maar helaas niet elimineren.

Onderzoek

De dierenarts heeft een paar dagen geleden zijn urine weer nagekeken op bacteriën en bloed. De bacteriën waren gelukkig weg. Dat was ook te verwachten, want de antibiotica was al op. Daar hoefden we dus gelukkig niet weer opnieuw mee te beginnen.

Er zat nog wel wat bloed in de urine. Dat was te verwachten, want de medicijnen die de nierstenen zouden moeten oplossen moet hij nog anderhalve week krijgen. Toch merk ik dat ik het vervelend vind dat het bloed nog niet weg is. Ik had het graag anders gezien. Wanneer deze medicijnen op zijn, moeten we met Harley terug naar de dierenarts om een controle-echo te laten maken. Hopelijk zijn de nierstenen dan weg!

Uiterlijk

Harley is zichtbaar vooruit gegaan. Hij is nog wel wat mager, maar lang niet zo erg als een paar weken geleden. Zijn vacht is niet meer dof en vies, maar glanst weer. Hij is zelfs op de meeste plekken weer wit, terwijl hij toen echt wel wat gelig en viezig was. Het is wel duidelijk dat als een hond ziek is, je dat aan zijn vacht ziet. Ik ben blij dat hij er weer wat beter uitziet.

Gedrag

Gelukkig is zijn gedrag ook weer veranderd. Toen Harley echt heel ziek was, deed hij weinig anders meer dan in zijn mand of ergens op de grond onrustig liggen zijn. Wandelen was voor hem niet meer leuk, omdat het te vermoeiend was. Nu gaan we nog steeds geen lange wandelingen met hem maken, zeker niet met deze warmte, maar hij heeft wel weer plezier in het lopen. Hij wil weer spelen, snuffelen en gek doen. Hij rent zelfs weer stukjes, soms inclusief die rare kangeroesprongen die hij maakte toen hij nog een pup was.

Het gaat echt de goede kant op met Harley, maar we zijn er nog niet. Hij is nog niet echt beter, alleen maar aan de beterende hand. Wanneer hij zijn controle-echo gehad heeft zal ik weer een update geven.

Is jouw huisdier weleens zo ziek geweest?

2 thoughts on “Eindelijk dan de veel gevraagde Harley en zijn nierstenen update

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *