Drie oogcrèmes vergeleken

Over de werking van oogcrème valt te discusseren. Er is een aantal mensen dat claimt dat het geen zin heeft om een speciale crème voor onder de ogen te gebruiken. Ik vind het echter wel heel prettig. Ik heb het idee dat mijn rimpeltjes bij regelmatig gebruik minder zichtbaar zijn. Ook is het minder blauw onder mijn ogen. Als laatste merk ik dat wanneer ik een concealer gebruik, deze minder in de lijntjes trekt als ik  eerst een oogcrème heb aangebracht. Het maakt mij dus niet zo heel veel uit wat men zegt over de werking van oogcrèmes. Ik vind ze prettig in gebruik en dus gebruik ik ze.

Peggy Sage anti aging oogcrème

Peggy Sage is het merk dat mijn schoonheidsspecialiste gebruikt. Het was voor mij dan ook logisch om bij haar een nieuwe oogcrème aan te schaffen toen ik die nodig had. Deze oogcrème is echt een witte crèmige substantie en wordt goed door de huid opgenomen. Ik vind het een prettige crème om te gebruiken, maar ik heb ‘s morgens als ik wakker word wel vaak een beetje last van tranende ogen als ik deze crème heb gebruikt.

INGREDIENTS: AQUA, HYDROGENATED POLYISO BUTENE, C12-20 ACID PEG-8 ESTER, GLYCERIN, CAPRYLIC/ CAPRIC TRIGLYCERIDE, TRIETHANOLAMINE, CARBOMER, PHENOXYETHANOL, BUTYLENE GLYCOL, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, POTASSIUM CETYL PHOSPHATE, PROPYLENE GLYCOL, ALLANTOIN, METHYLPARABEN, IMIDAZO LIDINYL UREA, CAMELLIA OLEIFERA LEAF EXTRACT, SORBIC ACID, PROPYLPARABEN, CENTAUREA CYANUS FLOWER WATER, ETHYLPARABEN, TOCOPHEROL, SODIUM LACTATE, GLYCINE SOJA OIL, POLYSORBATE 20, SODIUM HYALURONATE, PALMITOYL OLIGOPEPTIDE, PALMITOYL TETRAPEPTIDE-7.

Vandaag heb ik voor het eerst geprobeerd om zo’n ingrediëntenlijst te ontcijferen. Je kunt de namen door een *INCI-zoekmachine halen, dan komt daar uit wat voor ingrediënt het is en waarvoor het wordt gebruikt. Toen ik bij het vierde ingrediënt was, had ik er al twee niet kunnen vinden in de INCI-lijst. Dat kan heel goed aan mij liggen, zoals ik al zei deed ik het vandaag voor het eerst. Toch vind ik het wel vreemd. Dat er zoveel soorten parabenen in zitten, daar ben ik ook niet zo heel blij mee. Ik denk niet dat ik deze creme nog een keer zal aanschaffen.

De crème kost € 19,00 per 15 ml.

Sei Bella Melaleuca

Sei Bella is een van de huidverzorgingslijnen van Melaleuca, de shopping club waar ik ook veel van mijn schoonmaakmiddelen bestel. Deze oogcrème is meer een gel dan een crème. Een doorzichtige en lichte gel die een laagje op de huid achterlaat.

Deze gel is helaas niet meer te koop bij Melaleuca en daarom staat de ingrediëntenlijst niet meer online. Ik heb er wel om gevraagd, maar nog geen antwoord ontvangen.

De gel kost € 27,00 per 15 ml

Yves Rocher Sérum Végétal Wrinkles & Radiance

Ook dit is een doorzichtige gel. Deze oogcrème van Yves Rocher heb ik nog niet zo lang in gebruik. Op de applicator zitten drie metalen balletjes, die bij het aanbrengen van de gel voor een verkoelend effect zorgen.

Ook van deze gel staan de ingrediënten niet op de website. Ze staan ongetwijfeld op het doosje dat om de tube zat toen ik het kocht, maar dat doosje is helaas al weg. Ik heb Yves Rocher een mail gestuurd met de vraag of ze de lijst willen mailen.

De gel kost € 20,90 per 15 ml.

*INCI is de Internationale Naamgeving voor Cosmetische Ingrediënten. De gestandaardiseerde namen zijn ontwikkeld door de Amerikaanse en Europese cosmetica industrie. Dit is gedaan omdat het daardoor gemakkelijker is om ingrediënten te lezen. Op deze manier hebben stoffen namelijk niet meer verschillende namen, zoals een merknaam, handelsnaam of chemische naam, maar altijd dezelfde.

Gebruik jij oogcrème?

4 thoughts on “Drie oogcrèmes vergeleken

  1. Hoi Marlies,
    Hier even een reactie op je bericht. Het is vooral goed om te weten hoe en in welke volgorde je een oogcreme moet aanbrengen, want hier zit een hele duidelijke theorie achter. En over deze parabenen hoef je je totaal geen zorgen te maken omdat deze te maken hebben met de houdbaarheid en dit wettelijk verplicht is vanuit de EU. Schadelijke parabenen vindt je niet in europese producten

    1. I had to google Thayers, I had never heard of the brand. It’s not for sale in The Netherlands as far as I know but it sounds wonderful.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *