Dit las ik – de boeken van mei

In mei las ik drie boeken. Dat klinkt als best veel voor mij, maar er waren twee hele dunnetjes bij. Ik begon in mei ook aan Het Lelietheater van Lulu Wang. Deze heb ik nu nog niet uit, dus die komt volgende maand in het overzicht.

Dinsdag is voorbij (Frieda Klein #2) – Nicci French

Tekst op de achterkant

Het tweede deel met psychoanalitica Frieda Klein die tegen wil en dank wordt meegesleurd in de afschuwelijke wereld van misdaad en moord.

‘Nicci French heeft in een fraaie, strakke compositie een eigentijdse heldin geschapen.’- **** De Volkskrant

‘Biedt spanning, grillige karakters en is rauwer dan het eerdere werk van Nicci French. Aanbevolen.’- **** Algemeen Dagblad

Mijn mening over het boek

Dit boek las ik op vakantie en dus alweer een tijdje geleden. Ik vond het erg goed, meeslepend en spannend. Het boek van 447 bladzijden had ik in drie dagen uit. Omdat ik het eerste boek in de Frieda Klein serie ook had gelezen, snapte ik in het begin al gelijk waar het over ging. Sommige delen van het verhaal van het eerste boek, gaan namelijk door in dit deel. Het boek is wel te lezen als je deel een niet gelezen hebt, want uiteindelijk wordt alles zo ook wel duidelijk. Ik gaf dit boek vier sterren op Goodreads en ik heb het als Ebook gelezen.

Spitzen – Thomas Rosenboom

Tekst op de achterkant

‘Razendsnel griste hij de vederlichte schoentjes tevoorschijn, hij stopte ze weg onder de bank, sloot de rits weer, staarde naar de deuropening.’

Mijn mening over het boek

Ook al heeft dit boek maar 92 bladzijden, ik vond het erg langdradig. De zinnen zijn zo lang dat ik ze regelmatig vaker moest lezen om erachter te komen wat er nu eigenlijk stond. Dit boek was in 2004 het boekenweekgeschenk, maar van mij hadden ze het mogen houden.De titel deed mij vermoeden dat het een verhaal is over ballet, maar eigenlijk gaat het over de tango. De ontwikkeling van de hoofdpersoon vind ik vreemd. Van een vijfenveertigjarige man die nog nooit iets met een vrouw heeft gehad en eigenlijk weinig voorstelt naar koelbloedige vreemdganger en durfal in een paar hoofdstukken. Dit boek kreeg van mij twee sterren op Goodreads en ik las het natuurlijk zoals het uitgegeven is tijdens de boekenweek als hardcover.

De zomer hou je ook niet tegen – Dimitri Verhulst

Tekst op de achterkant

een man van begin zestig ontvoert een zwaar gehandicapte jongen op de vooravond van zijn zestiende verjaardag. Ze bestijgen een ogenschijnlijk willekeurige bergtop in de Provence en de man ontkurkt er enkele exquise streekwijnen. Hij vertelt waarom deze berg hun bestemming was en over de hartstochtelijke liefdesrelatie met de moeder. Als surplus krijgt de jongen zijn bestaansgeschiedenis als verjaardagsgeschenk.

Dimitri Verhulst schuwt ook nu de grote thema’s niet.

Mijn mening over het boek

Ook dit is een boekenweekgeschenk geweest. Deze kwam uit in 2015. Dit werk las wat vlotter dan Spitzen, maar niet heel veel. Ik hoefde mij er minder door te worstelen. Het verhaal is nogal onwaarschijnlijk, zonder dat het naar fantasy neigt en daardoor heeft het iets vreemds. Het loopt anders af dan ik had verwacht. Dit boek kreeg van mij drie sterren op Goodreads, maar als ik dan zie dat Nicci French er vier kreeg dan had ik ‘De zomer hou je ook niet tegen’ er misschien beter toch maar twee kunnen geven. Dit boekenweekgeschenk telt 94 bladzijden.

Welke boeken heb jij gelezen de afgelopen maand?

 

*Deze post bevat affiliate links. Wanneer je via zo’n link iets bestelt, krijg ik een kleine commissie. Dat kost jou niets extra’s. Bedankt voor je steun!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *