Dit las ik – de boeken van april

April is alweer voorbij dus het is weer tijd voor mijn maandelijkse lees-update. Ik las in april twee boeken, niet heel veel, maar ook niet weinig.

Je kunt je leven helen – Louise Hay

Tekst op de achterkant

‘Als je echt van jezelf houdt gaat het goed in je leven’ is een van de uitgangspunten van Louise Hay. In Je kunt je leven helen zet ze jou op de eerste plaats en laat ze je zien waarom dat zo belangrijk is. Als je jezelf waardeert en accepteert is dat de sleutel tot positieve verandering. Jij ‘maakt’ zelf jouw ervaringen, jouw werkelijkheid en iedereen die daarbij hoort. Pas wanneer je goed voor jezelf zorgt kan je ook goed voor anderen zorgen, ook al denken we vaak dat het andersom hoort te gaan. Dat je je hiervan bewust wordt is een belangrijke eerste stap. Wanneer je vrede, harmonie en evenwicht schept in je gedachten, vind je dat in je leven en in je gezondheid terug. Liefde is overal en jij bent geliefd en liefdevol.

Je kunt je leven helen is hét basisboek voor een gelukkig(er) leven. Louise Hay schreef al in 1984 als een van de eersten over de onlosmakelijke verbinding tussen lichaam en geest. Dit boek was en is daarmee een eyeopener en dé stap op weg naar persoonlijke groei. Niet voor niets zijn van Je kunt je leven helen wereldwijd meer dan 50 miljoen exemplaren verkocht.

De liefdevolle inzichten van Louse Hay helpen je om jezelf beter te leren kennen en een fijner, gezonder leven te krijgen. Gun jezelf dit mooie boek!
Dit boek heeft 221 bladzijden.

Mijn mening over het boek

Dit boek las ik voor het eerst als tiener. Het is een van de weinige boeken uit die tijd die ik me kan herinneren. Ik las toen heel erg veel. De laatste tijd kwam ik het boek telkens weer tegen en uiteindelijk besloot ik het te herlezen. Ik vind het een gevaarlijk boek. Het zegt eigenlijk dat alles wat je overkomt je eigen schuld is en dat je jezelf kan genezen van de meest vreselijke ziekten door alleen maar positief te denken. Ik snap dat dit boek al oud is en dat de hele gedachtenkracht theorie nog maar net kwam kijken. Toch vind ik het een aanrader. Als je namelijk door het gevaar heen kan kijken denk ik dat je er best wat aan kan hebben. Het is nu eenmaal beter voor je om standaard te denken dat iets vast wel goed gaat, dan dat iets vast wel fout gaat. Als je positief bent ingesteld voel je je over het algemeen gelukkiger dan iemand die dat niet is.

Hypnose – Lars Kepler

Tekst op de achterkant

Erik Maria Bark heeft gezworen nooit meer iemand onder hypnose te brengen. Maar als inspecteur Joona Linna hem om hulp vraagt bij een moordzaak waarbij de levens van twee jonge mensen op het spel staan, heeft hij geen andere keuze. Vervolgens wordt hij geconfronteerd met een serie gewelddadige en onverklaarbare gebeurtenissen.
Dit boek heeft 557 bladzijden.

Mijn mening over het boek

Ik hou erg van de boeken van Lars Kepler. Ook dit boek nam me mee naar de gebeurtenissen in Scandinavië. Zoals ik van Kepler gewend ben, is het een ontzettend spannend boek waarin meerdere heftige dingen gebeuren. Of het allemaal met elkaar te maken heeft is niet meteen duidelijk en zal ik ook niet verklappen, maar ik vond het zo goed geschreven en zo spannend dat ik het boek maar moeilijk weg kon leggen. Toch is dit niet het spannendste boek wat ik van het schrijversechtpaar (Lars Kepler is een pseudoniem) heb gelezen.

Ik lees tegenwoordig vrijwel dagelijks, wat een heel stuk meer is dan aan het begin van dit jaar. Toch moet er een tandje bij, als ik mijn doel van 30 boeken in 2018 wil halen. Wat heb jij gelezen deze maand?

1 thought on “Dit las ik – de boeken van april

  1. Hi Marlies, ben halverwege deel 2 van de serie heroes of Olympus van Rick Riordan. In het Engels, zodat ik een blijf oefenen 😁

    Groetjes Barbara

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *