Decoratie voor de lente

Eindelijk is het dan lente geworden! De zon schijnt gelukkig al vrij veel, maar het is nog wel koud hier dus een echt lentegevoel heb ik nog niet.  Maar goed dat ik in huis al het een en ander kon doen om dat lentegevoel te creëren.

Hebben minimalisten dan decoratie in huis?

Als iemand die affiniteit heeft met het minimalisme zou je misschien niet zo snel decoratie in huis verwachten. Ik heb het wel. Ik heb niet veel en alleen decoratie waar ik echt blij van word. Voor de lente heb ik een hoekje in de huiskamer gemaakt.

Paastakken

Een paar jaar geleden had ik voor het laatst paastakken. Takken van een kronkelwilg, ik vind ze prachtig. Helaas dacht onze Harley dat het leuk was om de hangers eraf te halen en kapot te kauwen. Hij was toen nog een jonge hond, dus het was ergens wel te verwachten, maar sindsdien heb ik geen takken meer versierd. Dit jaar weer wel en ik ben benieuwd hoe het gaat. De takken hangen niet heel erg vol en veel wat erin hangt is zelfgemaakt. Niet alleen door mij overigens, het geborduurde lentefeetje kreeg ik van een borduurvriendin en het groene kleedje onder de vaas kreeg ik van een vriendin uit Canada.

Lightbox

I am so eggcited. Mijn veertienjarige zoon vond het een geweldige tekst. Die laten we dus voorlopig nog maar even staan. Daarna verzin ik een echte lentetekst voor in mijn lightbox.

Overige decoratie

En dan is er nog meer! De knuffeltjes hebben emotionele waarde. Het lam was ooit een reserveknuffel voor mijn zoon. Die hadden we om die reden gelukkig nooit nodig, dus nu hoort hij bij de lentedecoratie. Het blauwe eierdopje met de haas is nog van mij van vroeger. Het bloempotje is op de kleuterschool door mij versierd voor zoonlief, dat was op zijn school gebruikelijk. De rest van de spullen hebben minder emotionele waarde, maar er staan nog door mij gemaakte viltpopjes en een door een andere borduurvriendin gemaakt blikje met een bloemenmeisje.

Versier jij je huis voor de verschillende seizoenen of feestdagen?

 

3 thoughts on “Decoratie voor de lente

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *