De vijf van vrijdag, #8

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel acht van de vijf van vrijdag.

Een opgeknapt huis

Al een tijd hebben we weinig meer aan ons huis gedaan. We zijn van plan om over een paar jaar te gaan verhuizen, dus alle dingen die niet heel hard nodig waren werden uitgesteld. Op een bepaald moment kwam echter het besef dat we niet echt prettig meer wonen in ons huis, vanwege ‘achterstallig onderhoud’. Dat is eigenlijk een te zware term, want alles wat nodig was hebben we altijd gedaan, maar ik weet niet goed hoe ik het anders moet verwoorden. Nu hebben we de knoop doorgehakt.

Er komt volgende week een nieuwe koelvriescombinatie en een nieuwe oven. De oude koelkast deed het nog wel, maar was oud en de rubbers waren kapot. De oude oven was een combimagnetron waarvan er de laatste tijd elke keer een andere functie sneuvelde. Verder hebben we nog veel meer plannen gemaakt om niet alleen de keuken, maar ook andere ruimtes in huis aan te pakken. In de jaren dat we hier dan nog wonen hebben we meer woongenot en mochten we willen verkopen zal dat waarschijnlijk ook makkelijker gaan. Ik ben heel blij met deze beslissing en de acties die er al uit zijn voortgevloeid. Straks hebben we een mooi opgeknapt huis waar het weer fijner wonen is.

Belijdenis en doop

Normaal gesproken schrijf ik niet over mijn geloof, omdat ik vind dat dit blog daar niet voor is. Afgelopen zondag hebben Ferry en ik echter belijdenis gedaan en zijn we gedoopt. En dat is dan toch bijzonder genoeg om hier te noemen. Het was een mooie dienst met veel mensen die om ons geven.

Goed nieuws van de oogarts

Mijn zoon moest naar de oogarts deze week, omdat de opticien een te hoge oogdruk had gemeten. Gelukkig was alles goed en waren zijn oogzenuwen niet beschadigd. Sommige mensen hebben nu eenmaal een oogdruk aan de hoge kant en dat kan blijkbaar geen kwaad.Over een jaar moet hij nog wel een keer terugkomen voor controle, omdat ze het nog wel even in de gaten willen blijven houden. Ik ben dankbaar dat de opticien ons direct naar de oogarts stuurde, want ik ga liever een keer teveel dan een keer te weinig. Maar natuurlijk ben ik nog veel blijer met dat er niets aan de hand bleek. Zoonlief heeft nu een nieuwe bril besteld en waar hij zelf nog het meest naar uitkijkt is dat hij ok een zonnebril op sterkte krijgt.

De Annabelle begint te bloeien

Annabelle (Hydrangea arborescens) is een hortensiasoort met grote witte bloemen. De meeste bloemen in ons exemplaar zijn nog groen, maar er zijn ook al een stuk of wat witte bloemen te zien. Ik vind deze bloemen altijd erg mooi. De stengels worden wel heel hoog dus we moeten ze nog even vastbinden. Het is al te vaak gebeurd dat ze in een zomerstorm ineens plat op de grond lagen en nooit meer omhoog kwamen.

De dochter van mijn vriendin is geslaagd

De oudste dochter van een goede vriendin van me is geslaagd voor de HAVO. Deze dagen regent het blije berichten van geslaagden en ik vind het heel fijn dat zij er daar een van is. Ze heeft er heel hard voor gewerkt, ze heeft het echt verdiend. Volgend jaar naar het HBO in Delft, ik wens haar veel succes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *