De vijf van vrijdag, #3

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel drie van de vijf van vrijdag.

Cadeautje

Er kwamen twee vriendinnen scrappen, wat op zich al een cadeautje is. Een van mijn vriendinnen had ook nog iets heel leuks voor ons gemaakt. Ik kreeg een theemok van papier, met verschillende theezakjes er in en onze andere vriendin kreeg een koffievariant. Echt iets om blij van te worden, zo’n onverwacht cadeautje!

Harley wordt weer beter

Dalmatiërs staan erom bekend dat ze snel last krijgen van nierfalen. Dat kan ze het leven kosten. Onze Harley begon van de week ineens met het plassen van druppels bloed, dus wij vreesden het ergste. Gelukkig bleek het alleen maar een fikse blaasontsteking te zijn. Dus na een onderzoek, een prikje met pijnstilling en ontstekingsremmers en een antibioticakuur voor thuis, mochten we vrolijk weer naar huis. Gelukkig was het maar heel even spannend. We konden vrij snel terecht bij de dierenarts. Maar toch, als je huisdier ziek is en je weet niet wat er aan de hand is, is dat heel erg moeilijk. Ik ben blij dat het meeviel en dat hij gewoon weer beter wordt!

Klusjes geklaard

Ken je dat, van die klusjes die je steeds maar voor je uit blijft schuiven? Die gaan bij mij op het “ohja dat moet ook nog-lijstje”. Dat lijstje staat niet op papier, maar zit in mijn hoofd. Met als gevolg een gebrek aan overzicht. Deze week heb ik de meeste klusjes gedaan. Sleutels laten bijmaken voor de buurvrouw, iets wat kapot ging gefotografeerd en gemaild met de vraag om garantie en nog zo wat dingen. Een leeg “ohja dat moet ook nog-lijstje” zorgt voor rust in mijn hoofd en dat is fijn.

Kinderstemmen

Wij wonen pal naast de speeltuin en in de wintermaanden is het daar akelig stil. Nu hoor ik echter weer uitgelaten kinderstemmen als de achterdeur open staat. Genieten!

Een nieuw bandje voor mijn fitbit

Al een tijdje was mijn bandje kapot en daardoor kon ik mijn fitbit niet meer goed gebruiken. Ik kon hem nog wel dragen, maar bij een bepaalde polsbeweging ging het bandje los. Ik heb nu een nieuw bandje en ik ben erg blij dat ik mijn fitbit nu weer goed gebruiken kan.

 

 

1 thought on “De vijf van vrijdag, #3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *