De vijf van vrijdag, #17

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel zeventien van de vijf van vrijdag. Dit keer over pilates, beddengoed, afwassen, scheikunde en

Pilates voor mensen met rugklachten is terug

Bij Sportcity gaf Daphne altijd een pilatesles, speciaal voor mensen met rugklachten. Ik ging daar graag naartoe en ik had er ook veel aan. Helaas ging Daphne verhuizen en was er sprake van dat de les niet meer gegeven kon worden. Gelukkig is de les overgenomen door Anja en is er vanaf deze week weer elke week een les pilates voor mensen met rugklachten. Fijn!

Dekbedovertrek

Wij hebben altijd twee sets beddengoed. Een set voor op bed en de ander kan dan worden gewassen. Een van de sets was al een tijd aan vervanging toe, maar een nieuwe kopen kwam er maar niet van. Totdat ik er gewoon maar een op de website van de HEMA bestelde. Ik heb er echt over gedacht om een handgemaakt dekbedovertrek van biologisch linnen zonder giftige verf en andere troep te kopen, maar ruim 100 euro voor een dekbedovertrek ging me toch wat ver. Nu heb ik een mooi chambray overtrek dat hopelijk heel wat jaren mee zal gaan.

We kunnen weer afwassen

Ik had niet verwacht ooit zo blij te zijn om huishoudelijke klussen te kunnen doen, maar wanneer je iets niet kan wegens ellende, dan waardeer je het daarna enorm als het weer wel kan. We hadden een flinke verstopping onder de keuken. Daardoor kon ik de vaatwasser niet normaal gebruiken, maar de gootsteen ook niet. Op een gegeven moment heb ik de slang van de vaatwasser in een speciekuip gehangen en overdag de vaatwasser aangezet. Zo kon ik de boel in de gaten houden. Halverwege ging de vaatwasser dan in een storing, omdat de slang lager lag dan eigenlijk mocht. Dan opende ik de vaatwasser, zag dat zo goed als alles schoon was en ging de boel afdrogen. De handafwas nam ik mee naar de badkamer en deed ik daar. Gelukkig heeft Ferry samen met David (van Sustain Woodworks) de leiding weer kunnen ontstoppen en nu kan ik weer fijn afwassen.

Eerste cijfer binnen

Taras is vorig jaar met de hakken over de sloot over gegaan naar 3 atheneum. Daarom ben ik extra blij dat zijn eerste cijfer van dit jaar een 7 is, voor scheikunde! Hij begint in elk geval goed en ik hoop dat het dit jaar zo blijft.

Datum geprikt

Het gaat echt gebeuren. Op 24 maart 2019 ga ik met twee vriendinnen naar Disneyland Parijs. Is het al maart?

Waar werd jij deze week extra blij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *