De vijf van vrijdag, #16

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel zestien van de vijf van vrijdag. Dit keer over gekregen kleding, appels, een linkshandige portemonnee, de nieuwe scrap-a-thon en vegan biefstuk.

Gekregen kleding

Hier kan je lezen wat ik doe met kleding die ik krijg. Wat misschien niet helemaal duidelijk naar voren kwam is hoe blij ik er altijd van word als ik kleding krijg van mijn zus. Daarom leg ik daar vandaag even de nadruk op. Ik word heel, heel erg blij van de kleding die ik krijg.

Appels

De appels in onze boom zijn bijna rijp genoeg om te worden geplukt. Dat wordt weer lekker appelmoes maken! En appeltaart, natuurlijk kan dat niet ontbreken. Echte herfstgerechten vind ik dat. Aan de ene kant is het jammer dat de zomer bijna voorbij is, maar dat soort gerechten maken een hoop goed.

Linkshandige portemonnee

Ik wist niet van het bestaan van portemonnees voor mensen die linkshandig zijn. Daarom gebruik ik altijd een portemonnee voor rechtshandige mensen. Het grote nadeel daarvan is dat hij ondersteboven is als je hem opent. Ik had een nieuwe portemonnee nodig, de sluiting van mijn oude was al een tijdje kapot. Toen ik in Zevenhuizen op het Oogstfeest was, stond er een grote kraam met alleen maar portemonnees. Ik zei tegen mijn schoonmoeder iets dergelijks als dat ik het zo jammer vond dat er geen linkshandige portemonnees bestaan. De verkoper reageerde daarop en zei dat hij verschillende soorten had. Nu heb ik dus een linkshandige portemonnee en het is een verademing. Nooit meer bang zijn dat er pasjes uit je portemonnee vallen wanneer je hem opent. Ritsen die de goede kant op open gaan. Heerlijk, ik wil niet meer anders!

Scrap-a-thon

Een soort marathon, maar dan voor scrapbooken in plaats van hardlopen. Deze workshop van Nicole Jones deed ik voor het eerst in maart en 1 september startte de tweede. Ik heb me weer ingeschreven en ben lekker aan de knutsel. Elke dag in de maand september krijg ik een prompt en een voorbeeldvideo. Aan de hand daarvan is het de bedoeling dat ik zelf een scrapbookpagina maak. Het is heel leuk, ik vind Nicole erg goed en mijn verameling knutselspullen wordt lekker gebruikt.

Vegan biefstuk

Vivera heeft sinds kort een veganistische versie van biefstuk in hun assortiment. Ik vind het heerlijk! Ik kan me niet zo goed meer herinneren hoe echte biefstuk smaakt, dus ik heb geen idee of het erop lijkt. Maar dat maakt me niet uit. Dit vind ik erg lekker en af en toe verwen ik mezelf met deze goede vleesvervanger.

Waar werd jij deze week extra blij van?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *