De vijf van vrijdag, #15

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel vijftien van de vijf van vrijdag. Dit keer over werk, vakantie, vanillegeur, boeken en Disneyland Parijs.

Twee nieuwe banen

Ferry heeft een nieuwe baan. Na ongeveer veertien jaar bij hetzelfde bedrijf te hebben gewerkt gaat hij maandag 3 september beginnen aan een nieuw avontuur. Heel leuk, maar ook heel spannend. Daarnaast heb ik ook een nieuwe baan. Iets minder spannend omdat het allemaal al bekend is, maar daarom niet minder leuk. Ik ben voor een paar uur in de week aangenomen door de kerk als gastvrouw voor groepen die doordeweeks de zaaltjes gebruiken. Ook dat begint volgende week en ik heb er erg veel zin in!

Vakantie voorbij

De schoolvakantie is nu echt voorbij. Taras is deze week voor het eerst weer naar school gegaan. Vakantie is leuk, maar terug in het gewone ritme vind ik ook wel erg fijn. Er is weer meer tijd om de dingen te doen die moeten gebeuren, zoals het huishouden, maar ook om de dingen te doen die ik leuk vind, zoals schrijven. Van schrijven is maar weinig gekomen de laatste tijd en ik kijk ernaar uit om het weer goed op te pakken. Daarnaast is het fijn dat ik het huis weer eens voor mezelf heb. Dat is al lang geleden en ik heb het eerlijk gezegd niet gemist, maar nu het zover is ervaar ik dat de rust in huis me goed doet.

Het Lelietheater is eindelijk uit

Volgende week komt er weer een update over wat ik las. Ik kan alvast verklappen dat ik Het Lelietheater eindelijk uitgelezen heb. Ik heb er heel erg lang over gedaan, doordat het me niet trok. Ik pakte het steeds niet. Het boek wat ik nu lees houdt me vast en zal ik met een paar dagen uitgelezen hebben.

Disneyland Parijs

Ik schrijf hier vaker over geplande tripjes, die dan soms niet doorgaan. Maar deze gaat zeker door. In het voorjaar ga ik met twee heel lieve vriendinnen naar Disneyland Parijs. Het duurt nog wel even, maar ik heb er al zo’n zin in! We weten nog niet precies wanneer en hoe we gaan, maar waarschijnlijk wordt het maart of april en gaan we logeren in de Sequoia Lodge.

Kaars met vanillegeur

Ik kocht deze week een kaars met de geur van vanille. Normaal gebruik ik niet vaak kaarsen, maar altijd mijn diffuser. Nu was deze kaars in de aanbieding en ik liep er tegenaan, dus nam ik hem mee. Ik geniet ervan dat hij brandt terwijl ik dit schrijf. Het heeft iets knus en kondigt ook de naderende herfst aan. In de zomermaanden brand ik nooit kaarsen, maar vanaf nu weer wel. De vanillegeur is heerlijk, ongetwijfeld synthetisch, maar voor een keer maakt me dat niet uit.

Waar was jij deze week extra blij mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *