De vijf van vrijdag, #14

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel dertien van de vijf van vrijdag. Dit keer over de medicatie van Harley, regen na zonneschijn, overvloed, weer thuis zijn en courgettesoep van gekregen courgettes.

Harley en zijn medicatie

Afgelopen week kreeg Harley zijn laatste medicijnen, Volgende week moeten we een afspraak maken voor een controle echo, maar daar maak ik me geen zorgen meer over. Hij ziet er goed uit en is weer helemaal zichzelf.

Regen

Hoe erg ik ook hou van de hitte, toen het gisteravond even hard ging regenen was dat toch ook wel weer fijn. Fijn voor het stof, voor de planten en de dieren en ook fijn voor heel veel mensen. Ik ben wel blij dat nu gewoon de zon weer schijnt.

Overvloed

Kennisen van ons zijn op vakantie en wij zorgen voor hun kat terwijl ze weg zijn. Ik kreeg, vlak voordat ze vertrokken, een appje of ik alsjeblieft appeltaart, nectarines, wijn en nog het een en ander uit hun huis wilde halen en gebruiken, omdat het anders toch maar zou bederven. Ik kwam thuis met een hele tas aan lekkere dingen en ik voelde me heel rijk.

Thuis

Na de vakantie is het toch altijd weer fijn om thuis te komen. Wij wonen in een leuk huis in een fijne buurt, dichtbij familie en vrienden. We hebben een tuin met veel eetbaars, naast de moestuinbak zijn er potten tomaten, aardbeien, druiven en appels. Ik hou van mijn thuis, zeker als de rest van het gezin daar ook is.

Courgettesoep

Van mijn ouders, die een veel grotere moestuin dan wij hebben, kreeg ik onder andere courgettes. Van de week maakte ik daar een heerlijke courgettesoep van. We hebben ervan gesmuld en ook nog een hoop overom de komende dagen als lunch te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *