De vijf van vrijdag, #11

De vijf van vrijdag is een wekelijks terugkerende rubriek op mijn blog. In de vijf van vrijdag vertel ik je van welke vijf dingen ik de afgelopen week extra blij werd. Dat kan van alles zijn, mensen, spullen, situaties, gebeurtenissen, muziek, series enzovoort. Vandaag deel elf van de vijf van vrijdag. Dit keer over Taras, een hernia, een etentje, libelles en koffiedrinken met mijn vriendin.

Taras is over

Onze zoon Taras ging met teveel onvoldoendes de laatste toetsweek in, dus het was nog even de vraag of hij het zou redden dit jaar. Gelukkig heeft hij in de toetsweek een en ander omhoog kunnen halen, zodat hij nu nog maar twee vijven staat. Het is op het randje, maar hij is over naar de derde. Wij zijn hiermee natuurlijk allemaal extra blij deze week!

Echt geen hernia

Op aanraden van iemand in de sportschool ging ik met mijn rugklachten naar de huisarts. Ook hij zei gelukkig dat het geen hernia is, maar alleen een zenuw die klem zit tussen twee wervels. Precies wat de chiropractor ook al heeft gezegd dus. Dat was fijn om te horen. Ook dat ik met het herstel op de goede weg zit gaf me moed. Ik vind nog steeds dat het te lang duurt, maar dat is altijd als je ergens pijn hebt. Daar probeer ik me dus maar niet teveel van aan te trekken.

Een gezellig etentje

Een van de belijdeniscatechisanten uit onze groep vindt het leuk om te koken. Als afsluiting van het jaar waarin we veel met elkaar optrokken, nodigde hij ons allemaal bij hem thuis uit om te komen eten. Dat gebeurde deze week en het was niet alleen erg gezellig, maa rook ontzettend lekker. Hij had vrijwel alleen maar plantaardige gerechten gemaakt, dus ik kon lekker genieten van al het lekkers wat hij had klaargemaakt. Ik vond het erg geslaagd en leuk om elkaar eens in een wat andere setting te ontmoeten.

Libelles

Er zitten de laatste tijd regelmatig grote libelles bij ons in de tuin. Gele, oranje en rode, maar ook minder opvallende strijken neer op de schutting of op de planten. Ik vind ze prachtig en vaak blijven ze een tijdje zitten waar ze zitten, zodat ik goed naar ze kan kijken. Op de foto hierboven zit een libelle, hij poseerde netjes voor me, maar wel een beetje ver weg. Kan jij hem vinden?

Vriendin op de koffie

een van mijn vriendinnen ken ik al heel lang. Ik denk nu ongeveer 23 jaar, maar ik zou er een jaartje naast kunnen zitten. We zien elkaar niet zo heel erg vaak, omdat we best een stukje uit elkaar wonen en het allebei druk hebben. Maar deze week kwam ze op de koffie. We hebben gezellig in de tuin gezeten en weer eens goed bijgekletst. Het was leuk! Ze is trouwens aan het solliciteren, duim je mee voor haar?

En van welke dingen werd jij extra blij deze week?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *