De lekkerste vegan mayonaise (veganaise)

Een paar dagen geleden vroeg iemand me naar mijn recept voor mayonaise. Ik beloofde dat recept te geven en toen ik daar later over nadacht besloot ik het niet alleen aan hem, maar aan al mijn lezers te geven. Nu wil ik er wel direct op wijzen dat er van dit recept helemaal niets van mij is. Ik heb het van de website van de vegan challenge gehaald en sindsdien gebruikt zonder enige aanpassing. Maar, ook de vegan challenge heeft het weer van iemand anders, namelijk van de Belgische vegan dames Sarah en Maureen van Eva-TV.

Oeps! De agavesiroop staat niet op de foto…

Ingrediënten

250 ml zonnebloemolie
100 ml spjamelk
1 el appelciderazijn
1 el agavesiroop
1 tl mosterd
1 tl zout

Overige benodigdheden

Een staafmixer
Een hoge maatbeker waar de staafmixer net in past, of een hoge glazen pot met deksel waar je de mayo gelijk in bewaard

Die gekke balletjes erin, dat hoort

Wat je moet doen

Het is echt heel simpel. Stop alle ingrediënten in de maatbeker. Voeg op het laatst het zout pas toe. Als je dat als eerste doet heb je kans dat het op de bodem van de maatbeker blijft klonteren. Dan zet je de staafmixer op de bodem van de maatbeker, je zet de staafmixer aan en haalt hem langzaam en voorzichtig naar boven. Let er wel op dat de staafmixer uit staat voordat je hem boven het niveau van de veganaise haalt, anders zit je keuken onder de vette spetters. Het enige wat je nu nog moet doen is de veganaise eventueel uit de maatbeker in een ander bakje stoppen en de staafmixer schoonmaken. Klaar!

Variaties

Natuurlijk kun je met deze mayo variëren. Zo kun je kruiden of knoflook toevoegen om er een lekker kruidig smaakje aan te geven. Je kunt zelfs ketchup toevoegen om er een coctailsaus van te maken, maar als je dat doet moet je wel de agavesiroop weglaten.

Maak jij weleens zelf dit soort sausjes?

 

2 thoughts on “De lekkerste vegan mayonaise (veganaise)

  1. Marlies , wij hebben de mayonaise geproefd en het is echt heel lekker.
    Maar ik heb het nog niet zelf gemaakt.
    Nu heb ik het recept en wie weet komt het er nu wel van .
    Ik heb toevallig vanmorgen nog een pot gekocht 🤭

    Lieve groet van Ekkie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *