De hangertjestruc

Veel van jullie zullen dit niets nieuws vinden, maar ik wil het toch graag een keer hebben over de hangertjestruc. Dit artikel gaat alweer over kleding, maar dat komt voornamelijk omdat daar bij de meeste mensen zoveel te declutteren valt. Er valt veel winst te halen, zogezegd.

Wanneer gebruik je de hangertjestruc?

Voor het gebruiken van deze truc maakt het niet zoveel uit of je een capsule wardrobe hebt of niet. Ik denk wel dat het het meeste nut heeft als je al je kleding in de kast hebt hangen, maar een capsule wardrobe maakt het overzichtelijker. Ik gebruik hem elk seizoen, omdat ik een capsule wardrobe per seizoen maak. Als jij in de lente en in de herfst de grote seizoenskledingwissel doet, doe je het dus twee keer per jaar. Als je nooit je kleding wisselt in je kast, dan draai je nu alle hangers om en spreek je een deadline af met jezelf. Over 3, 6 of 12 maanden bijvoorbeeld kijk ik welke kleding er niet gedragen is.

Wat is de hangertjestruc?

Het is heel simpel. Haal alles in je kledingkast wat op een hangertje hangt eruit. Daarna hang je alles achterstevoren weer terug. Dat betekent dus met de open kant van de kledinghanger naar je toe. Elke keer als je een kledingstuk draagt, hang je het betreffende hangertje weer met de dichte kant naar voren. Aan het einde van de looptijd, in mijn geval ongeveer drie maanden, zie je zo welke kledingstukken je nooit hebt gedragen.

En dan…

En dan kunnen die dus weg. Dat is niet zo heel moeilijk,. Ik deed dit zo zwartwit in het begin, maar eerlijk gezegd nu niet meer. Ik ga nu na waarom ik een bepaald kledingstuk niet gedragen heb. Stel dat ik een trui in mijn zomercapsule heb en het is de hele zomer 30 graden geweest, dan is het logisch dat ik de trui niet gedragen heb. Als ik de trui wel nog steeds als favoriet zie, mag hij blijven. Hoe dat hangertje ook gedraaid is. Wanneer ik echter 5 t-shirts in mijn zomercapsule heb en 1 ervan heb ik niet gedragen, dan was dat duidelijk geen favoriet en kan dat shirt dus wel weg.

Het verkrijgen van inzicht

De hangertjestruc is vooral prettig om inzicht te verkrijgen in wat je daadwerkelijk leuk vindt en wat bij jou en je levensstijl past. Stel dat je erg houdt van lange rokken, maar je vindt ze onhandig als je moet fietsen. Omdat je veel fietst draag je ze niet of weinig. Dan kan je ze nog zo mooi vinden, het is dan toch zonde van je kastruimte.

Had je al eerder gehoord van de hangertjestruc? En gebruik je hem zelf ook?

1 thought on “De hangertjestruc

  1. This is a good way of helping decide what to keep and what to remove. I do this sometimes, and then I also have items that I will always keep until they wear out or just hope I can fit someday. 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *