De capsule wardrobe van de zomer

Wat een capsule wardrobe is, heb ik uitgelegd toen ik die van de lente liet zien. Kort gezegd zorg je ervoor, door een beperkt aantal kledingstukken in de kast te hebben, dat je alleen nog maar lievelingskleding hebt. Dit weekend stelde ik mijn capsule wardrobe voor de zomer samen. Eerlijk gezegd had ik dat eigenlijk vorig weekend al willen doen, maar toen was het zulk niet-zomers weer dat ik er geen zin in had.

Er is maar een klein aantal kledingstukken doorgeschoven van de lentecapsule naar de zomercapsule. Dat komt voornamelijk doordat ik deze zomer twee dingen ga uitproberen. Ik ga merken of het vaak dragen van jurkjes iets voor mij is. Ik heb in deze capsule wel broeken, maar niet veel. Er hangen vooral veel jurken in mijn kast nu. Daarnaast ga ik er achter komen of ik graag strapless draag. Ik heb vier strapless kledingstukken, een ervan heb ik tweedehands gekocht en de rest heb ik gekregen. normaal gesproken draag ik ze eigenlijk nooit, maar ik weet niet zo goed waarom. Ik heb allevier de kledingstukken in mijn capsule gestopt, dus we zullen zien.

Op naar de foto’s

De bekende ‘but first coffee’ trui die ik zomer en winter doordraag. Ook al drink ik niet zoveel koffie meer, het blijft mijn favoriete trui. Daanaast het witte vestje wat in mijn lentecapsule zat en een kort wit jasje.

Alle jurken die in mijn capsule voor de zomer zitten. De twee aan de linkerkant, een gebloemde en een zwarte, zijn strapless jurken en die doen dus met beide expirimenten mee. In totaal zijn er negen jurken, daar moet ik een heel eind mee komen dacht ik zo.

Een lange broek, een broek tot halverwege mijn kuit en een korte broek. Ik ben benieuwd hoe vaak ik deze zal dragen met al die leuke jurken in de kast.

Dan zijn de t-shirts aan de beurt. Een witte met zwarte stipjes, een zwarte, een lichtroze met zomerse print en een grijze, die iets doorschijnend is.

Dit zijn de mouwloze tops. Een wit hemd, een donkerblau hemd met witte zwaluwen, een spijkerbloes, een zwarte doorschijnende bloes en een grijs, loszittend hemd met een soort corsage linksboven (niet te zien op de foto).

Dit zijn de andere twee strapless uitprobeersels. Links een soort korte broek en topje aan elkaar vast. Ik ben geen feshionista dus ik weet niet hoe het heet. Daarnaast een simpele, zwarte strapless top.

Voor de zomer kregen alledrie mijn tassen een andere hoes. De grootste heeft een cremekleurige, rechthoekige hoes. De middelste maat heeft een hoes met motoren. Om eerlijk te zijn heb ik die hele tas alleen maar om deze hoes gekocht. Er is maar een zo’n hoes gemaakt op de hele wereld, om uit te proberen hoe ze HD foto’s konden printen. En ik ben erg blij dat ik deze hoes heb kunnen bemachtigen. De kleinste tas heeft de hoes die ik gebruikte toen ik ging trouwen. Deze gebruik ik graag in de zomer, ook al heeft hij niet echt zomerse kleuren. Als laatste de zomerhoed waar ik hier al over schreef. Ik gebruik hem vaak en ben er echt blij mee.

Alles bij elkaar heb ik deze zomer 30 kledingstukken, inclusief de tassen en de hoed. Ik ben heel benieuwd naar hoe de challenges zullen verlopen en naar hoe mijn capsule deze zomer nog zal veranderen.

Heb jij je zomercapsule al klaar?

2 thoughts on “De capsule wardrobe van de zomer

  1. Nice to see how you’ve put your capsule together for the summer. It’s nice to change seasonal clothing. I don’t have a lot of clothes, so I don’t do this myself. I did get a new dress for the summer for it is mid calf and cooler then my other regular skirts.
    Have a lovely summer day!

    1. I try not to buy any new clothes, so that if my clothing worns out I have less clothes. Let’s see how little I can do with.

      Your skirt sounds lovely! I would love to have longer skirts too, but because I am so short storebought skirts are always too long .Maybe I can make one for myself one day, but I don’t really like sewing.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *