De Bloggers Tag

hulp wordt dankbaar aangenomen

Op het blog Een Goed Verhaal, van Mirjam Hart, vond ik een bloggers tag. Het leek me leuk om deze tag in te vullen, ook l is hij al wat ouder.  Veel plezier met lezen!

Wat is de naam van je blog en waar blog je over?

Mijn blog heet Thuis bij Marlies en ik schrijf over hoe het er bij ons thuis aan toe gaat. Over het huishouden, over wat me bezig houdt en af en toe plaats ik een DIY-project of een recept.

Wanneer verscheen je eerste blogpost?

Op 1 januari 2018. Dat was niet zo gepland en zeker geen onderdeel van goede voornemens of zoiets, het was gewoon toevallig. Ik ben dus nu ruim een half jaar aan het bloggen.

Waarom ben je begonnen met bloggen?

Ik had al eerder geblogd, maar was er steeds weer mee gestopt. Door de chaos in mijn hoofd door de ADHD kwam er niets van plannen en als ik dan een paar weken niets had geschreven dan gaf ik het op. Toch bleef het kriebelen en daarom ben ik opnieuw begonnen. Ik hou erg van lezen, van schrijven en van taal in het algemeen. Daarnaast is het een creatieve uitlaatklep.

Wat is het leukst dat je hebt meegemaakt dankzij je blog?

De gesprekken die ik heb met mensen die mijn blog lezen en dan over een bepaald artikel beginnen. Met name de gesprekken met iemand die dankzij mijn minimalism game artikelen eindelijk de moed vond om de spullen van haar overleden man op te gaan ruimen staan me bij. Niet echt leuk misschien, maar wel heel waardevol.

Wat was jouw leukste samenwerking tot nu toe?

Mijn blog is nog te klein voor bedrijven om samen te werken. Ik heb dus nog nooit een samenwerking gehad.

Welke tips kun je andere bloggers geven?

Begin een blog omdat je het leuk vindt. Als ik zou bloggen om geld te verdienen, spullen te krijgen of samenwerkingen aan te willen gaan was ik er allang mee opgehouden. In eerste instantie moet je beginnen met bloggen als hobby, mocht er later iets anders uit voortvloeien is dat mooi meegenomen, maar laat het nooit je belangrijkste reden zijn om een blog te beginnen. Daarnaast is het belangrijk om vol te houden. Blijven bloggen, dan komen je bezoekers uiteindelijk vanzelf.

Welke kanalen gebruik je om jouw blogposts te promoten?

De meeste van mijn bezoekers komen via Google binnen. Dat komt doordat ik mijn posts zoveel mogelijk SEO optimaliseer door onder andere tags te gebruiken. Daarnaast maak ik gebruik van Facebook en Instagram. Binnenkort ben ik van plan om wat meer structureel te gaan reageren op blogs van andere mensen, zodat ik bij andere bloggers en lezers van andere blogs ook wat meer naamsbekendheid krijg.

Welke bloggersevents bezoek je?

Ik ben nog nooit naar een bloggersevent geweest. Ik heb ook geen idee waar en wanneer die georganiseerd worden en of je uitgenodigd moet worden of jezelf kan opgeven. Misschien zou ik me daar eens in moeten verdiepen, maar dat doe ik wel wanneer mijn blog wat groter is.

Welke drie bloggers volg je zelf graag?

Ik volg Gerlinde van In het Hoge Noorden. Al jaren. En soms ook niet, want soms is ineens haar blog weg, om weken of maanden later ineens weer ergens anders op te duiken. Een zeer minimalistische moeder van vier, die vanuit Zeeland naar het zuiden van Noorwegen is verhuisd. Daarnaast lees ik graag Teunie Luijk haar blog Eenvoudig Leven. Teunie en haar man hebben 10 kinderen en wonen in de Alblasserwaard. Naast haar gezin runt Teunie een succesvol blog, een webwinkeltje en geeft ze workshops om zelf brood te leren bakken. Een eenvoudig leven is bij Teunie zeker niet hetzelfde als een rustig leven! Als derde blog wil ik Porterenee noemen. Een blog over geld besparen en hypotheken aflossen, geschreven door Renée Lamboo. Dit blog geeft me de nodige inspiratie om verstandig om te gaan met ons geld en een beetje harder mijn best te doen om nog net iets meer af te lossen van de hypotheek.

Aan wie geef jij deze bloggers tag door?

Natuurlijk geef ik de tag door aan de drie bloggers die ik heb genoemd bij de vorige vraag, maar ik denk dat Patricia Kleiin en Rosita het ook leuk zullen vinden om deze tag in te vullen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *