CD’s en DVD’s uitzoeken en opruimen

Wat voor boeken geldt, gaat natuurlijk niet op voor CD’s en DVD’s. Beeld- en geluiddragers kijk en luister je nu eenmaal wel vaak meer dan een keer.

Hoeveel CD’s ik heb

Ik heb één CD. Niet dat er niet meer in huis zijn, maar de rest is niet van mij. Vroeger hadden Ferry en ik twee grote CD-rekken vol. Ook toen was het meeste van hem, maar ik had er ook een behoorlijk aantal. De enige CD die ik heb is een kerstCD van Bert en Ernie, van Sesamstraat. En elk jaar zet ik hem met de kerstdagen op. Mijn zoon is inmiddels al veel te oud voor Bert en Ernie, maar toch heb ik het nog geen jaar nagelaten om die CD te draaien.

Ferry heeft overigens ook wel veel CD’s de deur uit gedaan, maar hij heeft er wat meer over. Wat er op de bovenste plank staat op de foto is het enige wat we nog hebben, onze hele CD collectie. In de mandjes op de onderste plank zitten de DVD’s.

En DVD’s dan?

We hebben redelijk wat DVD’s in huis, maar geen enkele is er van mij. Ik moet eerlijk zeggen dat sommige DVD-boxen wel van ons samen zijn, dus die zijn wel een beetje van mij, maar alles wat van mij alleen was is weg. De laatste DVD’s heb ik in de Minimalism Game van afgelopen januari de deur uitgedaan. De meeste DVD’s die we nog hebben zijn van onze zoon denk ik.

Maar het neemt toch maar weinig ruimte in?

Het is zo dat het allemaal niet veel ruimte nodig heeft, al die platte schijfjes. Ik hou alleen veel meer van een bijna lege kast, dan van een kast met platte schijfjes die ik nooit gebruik. Ferry luistert zijn CD’s ook niet vaak, maar hij wil wat hij nog heeft graag bewaren. En dat is natuurlijk ook prima, van mij hoeft hij niks weg te doen.

Spotify en Netflix

Niet om reclame te maken, maar hier heb ik genoeg aan. Ik luister niet zoveel muziek, dus af en toe zet ik Spotify aan en daar is voor mij genoeg om uit te kiezen. Netflix delen we met een ander gezin. Ook daar staat voor mij meer dan genoeg op om te kijken. Ik heb dus geen CD’s nodig voor muziek en geen DVD’s voor films en series. Spotify en Netflix nemen geen ruimte in, behalve dan als app op mijn telefoon.

Heb jij nog veel beeld- en geluiddragers? En gebruik je ze vaak?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *