Capsule wardrobe voor de lente

Een capsule wardrobe, wat is dat nou weer?

Ken je dat, dat je een kast vol kleding hebt, maar niets om aan te trekken? Sinds ik een capsule wardrobe heb, heb ik daar geen last meer van. Het principe is simpel. Je kiest een beperkt aantal kledingstukken uit die allemaal bij elkaar pasen. Vaak wordt het aantal 33 gebruikt, naar project 333. Dat houdt in dat je dus 33 kledingstukken inclusief schoenen en accesoires kiest en dat 3 maanden draagt. Ondergoed, sokken en sportkleding hoef je niet mee te tellen. Zelf heb ik dat getal een beetje losgelaten, maar het was een prettig handvat toen ik begon met het samenstellen van capsule wardrobes.

Elk seizoen nieuwe kleding

Geen nieuwe kleding uit de winkel, maar uit je eigen voorraad. Ik heb nu mijn lente capsule samengesteld. De winter-, herfst-, en zomerkleding ligt opgeborgen. Wanneer het straks echt zomer is, ga ik lekker winkelen in mijn eigen kast. Ik pak dan bijvorbeeld dat ene leuke zomerjurkje en ruil dat om met een vest. Zo hou je overzicht. Je hebt altijd alleen maar lievelingskleren in de kast, passend bij het seizoen. En daardoor hoef je eigenlijk nooit meer met je handen in het haar te roepen dat je niks hebt om aan te trekken.

Maar ik wil ook weleens iets nieuws!

Ik koop echt weleens nieuwe kleding, maar meestal alleen als ik het nodig heb. Iets kopen ‘voor het leuk’, daar heb ik vrijwel geen behoefte meer aan. Bij het samenstellen van mijn seizoenscapsule kijk ik wat er nog mist. Dit keer is dat een lange broek. Daarnaast koop ik soms iets nieuws als er iets uit mijn capsule verslijt of om een andere reden uit de capsule gehaald wordt. Het is altijd zo dat kleding die tussentijds de kast uit gat, ook het huis uit gaat. Als iets nu niet lekker zit, dan zit het over een paar maanden namelijk niet ineens wel lekker.

Dit zit er in mijn lente capsule

Het enige wat niet op de foto staat zijn mijn winterjas, die nog mag blijven hangen aan de kapstok, schoenen, de broek die ik draag op het moment van fotograferen en de broek die ik nog moet kopen. Alles bij elkaar heb ik 31 stukken en dat is voor mij vrij veel. Er is best een kans dat ik in de eeste weken nog wat eruit haal zonder het te vervangen. We zullen zien hoe het loopt dit seizoen.

Heb jij ook een capsule wardrobe?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *